Chardonnay, výber z hrozna 2012
Zvyškový cukor | polosladké |
---|---|
Výrobca vína | Repa winery |
Odroda | Chardonnay |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2012 |
Servírovacia teplota (°C) | 7-13 |
Farba vína | Biele |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 6 |
Repa winery
Nemalou súčasťou pre dosiahnutie vysokej kvality vín sú technologické zariadenia na spracovanie hrozna a ošetrovanie vína. Zakúpená technológia je úplne nová a spĺňa všetky kvalitatívne kritériá pre výrobu špičkových vín. Spomenieme aspoň šetrný pneumatický lis, nerezové nádrže s automatickým riadením kvasného procesu. Spoločnosť Repa winery verí, že ich produkty oslovia nielen jednoduchým a moderným dizajnom, ale najmä svojou kvalitou, ktorá je prvoradá.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ušľachtilosť a noblesa tohto potomka z rodiny „Pinotov“ sa prejaví hneď pri prvom nádychu, kde ucítite vôňu zrelého žltého ovocia, citrusov a medu. V druhej vrstve vôní sa objaví aj jemná minerálna koncovka doplnená arómou lieskových orieškov. Chuť je plná a harmonická s príjemným zvyškovým cukrom a sviežou kyselinou.
Vinohradnícka oblasť: Nitrianska
Vinohradnícky rajón: Tekovský
Vinohradnícka obec: Drženice
Vinohradnícky hon: Baričky
Cukornatosť muštu: 24ºNM
Obsah kyselín: 6,5 g/l
Zvyškový cukor: 25 g/l
GARANCIA VRÁTENIA PEŇAZÍ! |