ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Cuvée Kruhe 2013 "Čajkov–Kruhe"

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Pivnica Čajkov
Odroda Cuvée
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Stredoslovenská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2013
Servírovacia teplota (°C) 16-18
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Do 48 hodín u vás
Special Price 9,80 € Regular Price 10,90 €

Extravagantné cuvée je netradičným spojením hrozna Frankovky, Dunaju a Tramínu. Po mesačnom kvasení na otvorených kadiach dva roky zrelo v dubových sudoch. Nespútané, živelné víno ako vulkán Sitno, ktorý položil základ sopečným pôdam v Čajkove a predurčil tak jeho divoký charakter.

Pivnica Čajkov

Osud rodiny Uhnákovcov je už niekoľko generácií pevne previazaný s Čajkovom, južnými svahmi Štiavnických vrchov a samozrejme s vínom. Vždy zásadne ovplyvňovali vinohradnícke a vinárske dianie v chotári a patrili medzi najväčších pestovateľov a výrobcov vína v Čajkove.

V 90-tych rokoch prešla rodinná firma búrlivým vývojom a skúšaním rôznych technologických postupov. Každý ďalší ročník, každé nové víno v pivnici postupne výrobcu utvrdzovalo v presvedčení, že jediná úprimná cesta k poctivému vínu vedie cez prírodu a pochopenie Čajkovského terroir.

V súčasnosti „Pivnica Čajkov“ produkuje prírodné vína, ktoré odrážajú charakter a osobitosť svojho regiónu.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Cuvée Kruhe 2013 "Čajkov–Kruhe"
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.