Facebook Pixel

ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Cuvée Nitria 2015

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Editio Vinifera
Odroda Nitria
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2015
Servírovacia teplota (°C) 14-16
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
11,70 €

Výsledkom spolupráce vinohradníkov, vinárov a enologičky Edity Ďurčovej je limitovaná edícia vína reprezentujúca slovenskú jedinečnosť vrámci stredoeurópskej vinárskej identity. Jadrom cuvée je Nitria, jedinečná novo vyšľachtená pôvodná odroda, „ušitá“ na mieru slovenského terroir. Pochádza zo šenkvického honu Kozara Karola Motyku. Frankovka modrá, predstavujúca dávnu vinársku tradíciu v Karpatskej kotline, Cabernet Sauvignon a Alibernet dodávajú štruktúru a komplexnosť. Všetky tri sú z rodinného vinárstva Margity a Ladislava Šebovcov. Cuvée Nitria je elegantné víno s pikantnou ovocnosťou čiernych bobúľ, šťavnatou kyselinkou, poddajnými tanínmi a dlhým záverom. Nečírené, nefiltrované. Prípadný sediment nie je na závadu.

Gastro odporúčanie: Odporúča sa podávať pri teplote 14-16°C po prevzdušnení v karafe. Hodí sa k prírodným úpravám mäsa, cestovinám so syrom alebo hubovému rizotu.

Editio Vinifera


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Cuvée Nitria 2015
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.