Degustačný set z produkcie vinárstva Štiglic /6fl./
Krajina pôvodu | Slovensko |
---|---|
Oblasť pôvodu | Malokarpatská |
Balenie (Litrov) | 6x0.75 |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Pripravili sme pre Vás výber šiestich zaujímavých vín z produkcie vinárstva Štiglic.
Set obsahuje:
1. Veltlínske červené skoré, akostné 2014
2. Silvánske zelené, akostné 2014
3. PREZIDENT®, značkové 2014
4. Cabernet Sauvignon rosé, akostné odrodové 2014 (polosladké)
5. Svätovavrinecké rosé, akostné odrodové 2014
6. André, akostné odrodové 2012
Degustačný set je možné zakúpiť aj v darčekovom balení - štýlovej drevenej bedničke na 6 fliaš.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
1. Veltlínske červené skoré, akostné 2014
Víno jasnej žltej farby. Vo vôni nájdeme ovocné tóny so stopou bielych kvetov. V chuti je ľahké, svieže s harmonickou kyselinkou.
2. Silvánske zelené, akostné 2014
Vôňa vína je široká a plná, v ktorej pociťujeme lahodné, ovocné tóny hrušky, kandizovaných citrusových plodov a jemného náznaku petroleja. Chuť vína je zaguľatená so sviežimi a harmonickými kyselinkami a neuveriteľne krásnou ovocnou dochuťou.
Gastro odporúčanie:
môžeme podávať k jedlám z hydiny, najmä kurčiat, či už pečených, alebo grilovaných, k šunke, alebo rôznym ľahším šalátom.
3. PREZIDENT®, značkové 2014
Odrodová skladba tohto vína je: 40% Veltlínske zelené, 40% Chardonnay a 20% Pálava.
Gastro odporúčanie:
Odporúčame ho podávať k hydinovým šalátom z bieleho mäsa, k paštétam z hrabavej hydiny. V polosuchej, či polosladkej podobe niet lepšieho spoločníka aj k nedeľňajšiemu dezertu.
4. Cabernet Sauvignon rosé, akostné odrodové 2014 (polosladké)
Osviežujúce víno ovocnej arómy, vyrobeného z hrozna, ktoré bolo dopestované v hone Noviny.
Gastro odporúčanie:
Odporúčame podávať k ovocným a zeleninovým šalátom, grilovaným špecialitám a pečeným rybám Skvelé víno na letné večery.
5. Svätovavrinecké rosé, akostné odrodové 2014
Víno z odrody Svätovavrinecké, sa vyznačujú vyššou farebnou intenzitou, vyššou hladinou kyselín a trieslovín. Chuť mávaajú plnú, výraznú a zamatovú. Vo vôni pripomína sušené slivky.
Gastro odporúčanie:
Odporúčame podávať k ovocným a zeleninovým šalátom, grilovaným špecialitám a pečeným rybám. Skvelé víno na letné večery.
6. André, akostné odrodové 2012
Vína sú tmavo granátovej farby s vôňou černíc, podfarbených tvrdším dojmom kyselín v mladom víne a zrelou plnosťou pri dostatočnej ovocnosti vo fľašovo zrelých vínach, v ktorých sa zvyšuje plnosť a typickosť červeného vína.
Gastro odporúčanie:
Odporúčame podávať k cestovinám, jemne koreneným špecialitám z tmavého mäsa, bažantom, biftekom na korení, divine a hovädzím steakom.
Ocenenia:
Piešťany - Strieborná medaila
Šenkvice - Strieborná medaila