Devín 2019 polosladké
Zvyškový cukor | polosladké |
---|---|
Výrobca | Kasnyik - Rodinné vinárstvo |
Odroda | Devín |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Južnoslovenská |
Balenie (Litrov) | 0.5 |
Ročník | 2019 |
Servírovacia teplota (°C) | 10-12 |
Farba vína | Biele |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Víno bolo vyrobené bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Kvasenie prebehlo spontánne. Číra zlatožltá farba. Intenzívna vrstevnatá vôňa. V úvode dominuje exotické ovocie, postupne nastupujú sušené hrozienka, kandizovaného ovocia spolu so stopami bylín a medu. Mohutné až excentrické teloje lahodne odľahčené príjemnou kyselinkou.
Zvyškový cukor: 45.3 g/l
Obsah alkoholu: 13 %
Kasnyik - Rodinné vinárstvo
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.