Frankovka modrá, akostné 2012
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Repa winery |
Odroda | Frankovka modrá |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2012 |
Servírovacia teplota (°C) | 16-19 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 6 |
Repa winery
Nemalou súčasťou pre dosiahnutie vysokej kvality vín sú technologické zariadenia na spracovanie hrozna a ošetrovanie vína. Zakúpená technológia je úplne nová a spĺňa všetky kvalitatívne kritériá pre výrobu špičkových vín. Spomenieme aspoň šetrný pneumatický lis, nerezové nádrže s automatickým riadením kvasného procesu. Spoločnosť Repa winery verí, že ich produkty oslovia nielen jednoduchým a moderným dizajnom, ale najmä svojou kvalitou, ktorá je prvoradá.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Jasná granátovo červená farba s fialkovým nádychom sú predzvesťou sviežosti a ľahkosti tejto mladučkej frankovky. Intenzívna vôňa červeného bobuľového ovocia si Vás získa hneď pri prvom nádychu. Chuť je svieža iskrivo pikantná s príjemnou, ovocne šťavnatou dochuťou.
Vinohradnícka oblasť: Malokarpatská
Vinohradnícka obec: Modra
Cukornatosť muštu: 22 ºNM
Obsah kyselín: 6 g/l
Zvyškový cukor: 1,5 g/l