ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Frankovka modrá BIO 2017

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Pivnica Mátyás
Odroda Frankovka modrá
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Južnoslovenská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2017
Servírovacia teplota (°C) 16-18
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
17,70 €

Sýta a šťavnatá - taká je táto rubínovo-červená Frankovka z južného Slovenska. Nájdete v nej arómy ostružín aj kôstkového ovocia.

Pivnica Mátyás

Filozofiou vinárstva je tak pri pestovaní viniča, ako pri výrobe vína, vrátiť sa k prírodným metódam. Pri pestovaní prešli na ekologické vinohradníctvo, teda nepoužívajú herbicídy, pesticídy ani žiadne umelé hnojivá, ktoré by prekryli minerálne látky dostávajúc z pôdy do hrozna a vína. Proti hubovým chorobám sú použité iba tradičné kontaktné (meď, síra) a biologické (výťažky z byliniek) prípravky, a aj tie iba v obmedzenom množstve. V snahe dosiahnuť čím vyššiu kvalitu hrozna, úrodu redukujú na 1 kg na jednom koreni.

Prvé flaškované vína opustili ich pivnicu v roku 2005. Ako každá rodina v Novej Vieske, pôvodne aj tá ich vlastnila iba menší vinohrad pre vlastnú potrebu. V roku 2006  sa pustili do rozširovania vinohradov. Prvým krokom bolo vysadenie 0,5 ha vinohradu v hone Szilvás völgy. Toto nasledovalo v rokoch 2008 a 2009 založenie vinohradu s rozložením 11,5 ha v hone János hegy. V roku 2010 vinárstvo kompletne prešlo na ekologické vinohradníctvo.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Frankovka modrá BIO 2017
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.