ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Fresita rosé

Viac informácii
Zvyškový cukor sladké
Výrobca vína Fresita
Odroda Cuvée
Krajina pôvodu Chile
Balenie (Litrov) 0.75
Servírovacia teplota (°C) 6-8
Farba vína Ružové
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
21,32 €

Mimoriadné šumivé víno s čarovnou arómou a ešte lepšou chuťou. Farba je rubínovo ružová s pulzujúcimi bublinkami, vo vôni sú dominantné prezreté jahody a limetka s dozvukom zrelej broskyne. Chuť je smotanová, plná, vyvážená, primárne nasladlá, v dochuti príjemne suchá kopírujúca aromatické vnemy. V ústach dlho zostáva príjemná chuť po jahodách. Jedinečné spojenie dobrého vína a šťavnatých jahôd, vás dokáže potešiť pri každej príležitosti.

Fresita

Fresita je značka aj názov vína zároveň. Výrobca tohto šumivého vína pochádza z Čile a zameriava sa výhradne na svoje špeciálne ružové jahodové Cuvée ktoré mieša s patagónskymi jahodami. 


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Fresita rosé
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Chile

V Chile sú v skutku extrémne variabilné podmienky: siahajú od arídnych a extrémne horúcich pomerov na severe až k veľmi vlhkým na juhu. Hlavná vinohradnícka oblasť okolo Santiaga je suchá s 380 mm vodných zrážok za rok; žiadne jarné mrazy a takmer sústavne jasno, slnečno. Blízkosť Ánd, ktorých vrcholy sú aj v lete pokryté snehom, umožňuje masívnu výmenu studeného vzduchu v noci, čo umožňuje zachovanie kyselín hrozna. V centrálnom údolí sú denné teploty 30-35 °C, v noci 12-15 °C.

Väčšina viniča sa pestuje na pobrežných a údolných rovinách, ktoré siahajú až k úpätiam Ánd. V Chile sú nezavlažované vinohrady na úbočiach hôr v centrálnej zóne; závlahy sa však bežne používajú v iných častiach krajiny.

Vinič v oboch krajinách pestujú na značne rozdielnych pôdach. Lepšiu kvalitu vín v Chile možno pripísať hlbším vápencovým pôdam v niektorých častiach krajiny.

V Chile používajú tradičné metódy pre väčšinu vín a často využívajú techniku z Bordeaux. Po vládnej ekonomickej politike Chile roku 1974 zaviedlo moderné tanky z nehrdzavejúcej ocele a zlepšilo aj technológiu výroby v malých vinárskych podnikoch. Vďaka Miguelovi Torresovi vedú mnohí producenti kvalitných vín v Chile fermentáciu pri nižších teplotách a využívajú aj iné moderné techniky: výsledkom sú oveľa sviežejšie biele vína s ovocným charakterom.

Lokalizácia: Vinič sa v Chile pestuje na 1 290 km dlhom pobreží Tichého oceánu. Najhustejšie sú vinohrady južne od Santiaga.
 
Rozloha vinohradov: 116 000 ha
 
Podnebie: od suchého púštneho na severe až po subarktické na juhu
 
Pestované odrody: Barbera, Bonarda, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Cerega, Chardonnay, Chenin blanc, Criolla, Ferral, Grenada, Grignolino, Johannisberg riesling, Lambrusco, Malbec, Malvasia, Merlot, Muscat, Nebbiolo, Pais, Palomino, Pedro Ximénez, Petit verdot, Pinot blanc, Pinot gris, Pinot noir, Refosco, Renano, Sangiovettoe, Sauvignon blanc, Sémillon, Sylvaner, Syrah, Tempranillo, Torrontes, Ugni blanc 


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v štýlovej drevenej debni, ktorú zakúpite tu.