ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Hibernal 2022

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Carpate diem
Odroda Hibernal
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2022
Servírovacia teplota (°C) 10-11
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 12,50%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
11,80 €

Hibernal iskrivej zelenkastej farby s korenisto – ovocnou aromatikou. Chuť je dlhá, svieža, šťavnatá so stopami limetky, citrusov v závere s tonmi prezretých broskýň. Hrozno bolo dopestované vo vlastnom vinohrade v Šenkviciach, obhospodarovanom v BIO režime.

HISTAMÍN FREE < 0,25mg/l

Carpate diem

Carpate diem je rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, ktoré vzniklo v roku 2012. Keďže sú si vedomí toho, že len z kvalitnej suroviny môžu vyrobiť kvalitné víno, vysádzajú a obhospodarujú vlastné vinohrady. Vína vyrábajú hlavne z hrozna z malokarpatských viníc, pričom sa rozhodli ísť cestou vysádzania prevažne slovenských novošľachtencov ako sú Hron, Nitria a Devín. 

Vinohrady tohto vinárstva sú obhospodarované metódou integrovanej ochrany. V rámci ochrany pred chorobami viniča používajú na Slovensku vyrobené ekologické prípravky a hnojivá, ktoré sú bez reziduí škodlivých pre ľudí, zvieratá a životné prostredie.

Pri výrobe vína nevyužívajú žiadne živočíšne produkty. Vína číria špeciálnymi prípravkami, ktoré nie sú na živočíšnej báze. Víno je vhodné aj pre vegánov. Vďaka moderným a udržateľným technologickým postupom výroby docielili, že hladina histamínu v ich vínach je veľmi nízka. Na základe výsledkov akreditovaného skúšobného laboratória, obsah histamínu vo väčšine ich vín je menej ako 0,0005 g/l. Je teda na úrovni, vhodnej aj pre ľudí s histamínovou intoleranciou.

Bonusom je zároveň nízky podiel siričitanov. "To znamená, že už aj ľudia s touto potravinovou intoleranciou si môžu pripiť vínom z rodinného vinárstva Carpate diem. Pritom sa nemusíte báť, že takéto víno snáď chutí, či vyzerá inak. Nie, nespoznáte žiaden rozdiel. Je to skrátka normálne víno.“ vysvetľuje vinár Peter Fitz, majiteľ a hlavný technológ rodinného vinárstva.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Hibernal 2022
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.