ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Hubert Chardonnay

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Hubert
Odroda Chardonnay
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Nitrianska
Balenie (Litrov) 0.75
Servírovacia teplota (°C) 7-10
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Do 48 hodín u vás
9,07 €

Sekt s nádychom exotického ovocia poteší svojou ľahkosťou, v ktorej sa ukrýva dokonalá harmónia chutí a vôní. Jeho ovocná citrusová vôňa s jemným žltým melónom je doplnená lahodnou chuťou ananásu s charakteristickými biskvitovými tónmi. Vyrába sa tzv. metódou transvasage z odrodového Chardonnay Blanc de Blanc druhotným kvasením vo fľašiach a následným zrením po dobu minimálne 9 mesiacov. Práve tomu vďačí za svoje decentné perlenie.

Gastro odporúčanie:
Hubert Chardonnay Blanc de Blanc odporúčame na prípitok, hodí sa tiež k slaným pokrmom, napríklad ku grilovanej panenke s jemnou gratinovanou zeleninou. Ak sa rozhodnete podávať ho k dezertom, je výborným partnerom k ananásovej roláde.

Hubert

Prvá továreň v Európe po Francúzsku, kde sa vyrábalo šumivé víno podľa originálneho francúzskeho receptu, bola založená v roku 1825 bratislavskými mešťanmi - Johannom Fischerom a Michaelom Schönbauerom v Bratislave. Bratislava sa tak stala kolískou šumivého vína v Európe a prvým mestom mimo hraníc Francúzska, kde sa toto víno vyrábalo. Sídlo firmy bolo na bývalej Krajinskej ceste, dnes známej ako Radlinského ulica. Továreň stála na miestach, kde sa dnes nachádza budova novšej časti Chemicko-technologickej fakulty STU.

Prvým členom rodiny Hubertovcov, ktorý sa v roku 1875 objavuje ako spolumajiteľ továrne na výrobu šampanského spolu s Fischerom, bol Franz Hubert, mladší brat Johanna Evangelistu Huberta, už spomínaného zakladateľa firmy podľa legendy. V roku 1877 odkúpila rodina Hubertovcov od Johanna Fischera celú firmu a v tomto období sa na etiketách fliaš objavil aj cisárom udelený erb Hubertovcov. Firma bola v roku 1877 prepísaná na J. E. Huberta, ktorý však v roku 1882 ako 33 ročný po ťažkej chorobe zomrel a vedenie podniku po ňom prebrala jeho manželka Pauline, známa z legendy. Pauline svojou usilovnosťou a rozhľadom zveľadila podnik v každom smere.

Hospodárska kríza začiatkom 20. storočia a neskôr prvá svetová vojna prispeli k významnému poklesu dopytu po šampanskom a šumivých vínach. Osudy firmy však od roku 1918 až do 1945 bohužiaľ nie sú známe. 5. júna 1945 bola na firmu uvalená národná správa s odôvodnením, že majiteľom firmy je osoba maďarskej národnosti a teda neprijateľná pre ČSR. Od tejto doby až do konca roka 1948 sa podnik zmietal v povojnovej kríze a prechádzal z rúk do rúk.

Než sa stal Hubert J.E. 1. januára 2002 dcérskou spoločnosťou nemeckej firmy Henkell&Co, prešiel si od konca 2. svetovej vojny dlhú cestu. Po vojne sa decembrom 1948 skončila epocha súkromného vlastníctva firmy Hubert J. E. a s ňou aj epocha Hubertovcov ako majiteľov firmy. V marci 1949 sa podnik začlenil do národného podniku Západoslovenský liehový priemysel v Leopoldove a v roku 1952 sa prevádzka presunula do Serede, kde sa z neho stala 1. augusta 1995 súkromná akciová spoločnosť Hubert J.E. V Seredi závod funguje dodnes.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Hubert Chardonnay
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.