ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Kvalitná šabľa na sabráž s miestom na sekt

Viac informácii
Výrobca Berndorf Sandrik
Krajina pôvodu Rakúsko
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
45,00 €

Kvalitná šabľa na sabráž - otvárania šampanského seknutím hrdla šabľou. Sabráž vznikla v dobe napoleonských vojen, kde vojaci touto technikou oslavovali víťazstvo. Ohromte Vašich priateľov otvorením fľase napr. pri večierku. Čepeľ je vyrobená z kvalitnej nerezovej ocele. Dodávané v luxusnej darčekovej krabičke.

Šabľa je dlhá 43 cm.
Dĺžka čepele je 29 cm. 


Berndorf Sandrik

Spoločnosť Berndorf Sandrik je jednou zo spoločností, ktoré sa vyznačujú vysokou kvalitou, moderným dizajnom a širokým sortimentom produktov. Snažia sa uspokojiť svojich zákazníkov v oblasti stolovania a to tak v domácnosti ako aj profesionálov v gastronómii. Len málo spoločností na svete je schopných pracovať toľko rokov. Spoločnosť bola založená už v polovici 19. storočia.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Kvalitná šabľa na sabráž s miestom na sekt
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Rakúsko

Vinič sa v Rakúsku pestuje na 57 tisíc ha vinohradov. Osemdesiat percent výsadieb tvoria biele muštové odrody, najviac zastúpenou je Grüner Veltliner (Veltlínske zelené). Kvalitou vyniká predovšetkým Riesling (Rizling rýnsky). Modrým výsadbám dominuje Zweigeltrebe, najkvalitnejšie vína však poskytuje St. Lauren (Svätovavrinecké).

Krajina sa rozdeľuje na 4 vinohradnícke regióny – Dolné Rakúsko (Niederösterreich), Burgenland, Štajersko (Steiermark) a Viedeň (Wien). Dolné Rakúsko a Burgenland sú kvalitatívne i kvantitatívne najvýznamnejšie.

Dolné Rakúsko (Niederoesterreich) ležiace južne od slovenských a moravských hraníc vyniká predovšetkým produkciou bielych vín. V tunajšej oblasti Wachau so strmými svahmi a charakteristickými zvetranými kamenistými pôdami sa produkujú biele vína najvyššej kvality – smaragdy, predovšetkým zo sorty veltlín zelený (Grüner Veltliner) a rizling rýnsky (Riesling).

Korene starších krov viniča zasahujú do veľkej hĺbky, čím sa do hrozna a vína prenášajú charakteristické nuansy dodávajúce mokom minerálnu finesu miestneho terroir.

Nemenej známou oblasťou Dolného Rakúska je Kamtal – Donauland. Dorábajú sa tu výnimočné rizlingy.

Sprašovým terasám vo Wagrame zasa dominujú výsadby veltlínu zeleného (Grüner Veltliner) s charakteristickými exoticko-pikantnými stopami terroir v senzorike vína.

Ďalšou zaujímavosťou oblasti Dolné Rakúsko je región Donauland – Carnuntum začínajúci hneď za hraničným priechodom Petržalka – Berg. Dorábajú sa tu predovšetkým červené moky a v Klosterneuburgu sídli najstaršia vinohradnícka škola na svete.

Profesor Zweigelt tu v roku 1922 dal svetu novú modrú muštovú odrodu viniča – Zweigeltrebe (St. Lauren x Blaufränkisch) – ľahké ovocné víno, ktoré je obdobou nášho Modrého Portugalu.

Burgenland je po Dolnom Rakúsku druhou najvýznamnejšou vinohradníckou oblasťou v krajine. Rozprestiera sa pozdĺž hranice s Maďarskom. Tunajším výsadbám dominujú modré muštové odrody viniča, ktorým sa tu darí predovšetkým kvôli miestnym teplým polohám. Strednému Burgenlandu (Mittelburgenland) kraľuje Frankovka modrá (Blaufränkischland).

Rovnaká je i situácia v južnej časti regiónu (Suedburgenland), kde navyše pristupujú výsadby Rizlingu vlašského – Welschriesling (rakúske označenie pre rizling rýnsky je Riesling). Mikroklímu severného Burgenlandu ovplyvňuje Neziderské jazero (Neusiedler See). Dorábajú sa tu známe botrytické vína.

Štajersko (Steiermark) – hornatý región na juhovýchode krajiny vyniká produkciou vinárskych špecialít určených pre miestny trh. Najznámejšou z nich je regionálne rosé Schilcher dorábané zo sorty Blauer Wildbacher. A Chardonnay sa tu napríklad nazýva Morillon.

Viedeň (Wien) je spoločne s Madridom jediným hlavným mestom v Európe, ktoré má svoju vinohradnícku oblasť. Päťsto hektárov tunajších vinohradov produkuje predovšetkým známe mladé víno Heuriger. Dorába sa z prekvaseného burčiaku a je to akési rakúske vin de primeur. Jeho základ tvorí Grüner Veltliner. V Rakúsku sa teší veľkej obľube.

 


Ako otvoriť flašu sektu pomocou šable ?

Vychlaďte poriadne sekt na cca 3-6 °C. Odstránte ochrannú hliníkovú fóliu a košík z hrdla fľaše. Nájdite na fľasi "šev-zvar" a otočte fľašu tak, aby "šev" bol hore. Fľašu potom držte v ruke pod uhlom asi 40-45°. Rýchlym pohybom posuňte šabľou po "šve" fľaše smerom k hrdlu fľaše. Prúd sektu spoľahlivo vyplaví všetky prípadné črepinky skla. Kvôli bezpečnosti smerujte fľasu do miest, kde nestoja ľudia a nemôžete niečo poškodiť.