ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Modrý Portugal, akostné odrodové 2017

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Terra Parna
Odroda Modrý Portugal
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2017
Servírovacia teplota (°C) 16-18
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 2
Dostupnosť:Vypredané
Do 48 hodín u vás
9,80 €

Modrý Portugal je odroda, ktorá ponúka vinárovi veľa možností. Po predošlých plných ročníkoch, kde jeden hlt vína zaplní ústa ešte na pár chvíľ, sme sa rozhodli pre niečo jednoduchšie. Redukcia vo vinohrade kvôli kvalite, samozrejme, bola, ale menšia. Získali sme tak šťavnatejšie, ľahšie víno, kde každý dúšok nabáda k ďalšiemu.

Terra Parna

Vinohrady Terra Parna sa rozprestierajú v malebnom kraji v blízkosti západoslovenskej obce Suchá nad Parnou. Tu hrozno pestujú a zbierajú,dorábajú z neho kvalitné víno a tu ho môžete aj ochutnať. Je to moderné vinárstvo, hlási sa však k stáročnej vinohradníckej tradícii v tomto regióne.

Pôda je pre vinohradníka viac ako len symbol úrodnosti. Alfou a omegou kvalitného vína je starostlivosť o pôdu, tvrdá každodenná práca vykonávaná s láskou a trpezlivosťou. Výsledkom je víno, ktoré uspokojí aj najnáročnejšieho fajnšmekra. Ich vinohrad spoznáte ľahko. Úhľadným radom vínnej révy dominuje pôvabná vežička, ktorá roky slúžila ako rozhľadňa. Dotvára panorámu našich vinohradov a stáva sa atribútom dobrého slovenského vína. Malebná vinica a uprostred nej zasadená moderná budova – to je pohľad, ktorý sa naskytne návštevníkovi vinárstva .Terra Parna sú hrdí na svoju históriu a na to, ako sa im ju podarilo prepojiť s najmodernejšou architektúrou a novodobými technológiami. Sú to pomyselné súradnice vedúce k dobrému vínu.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Modrý Portugal, akostné odrodové 2017
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.