ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

naked white BIO 2021

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Weingut Heinrich
Odroda Cuvée
Krajina pôvodu Rakúsko
Oblasť pôvodu Burgenland
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2020
Servírovacia teplota (°C) 11-13
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 12,5%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
12,90 €

Naked white je zmesou Chardonnay, Pinot blanc, Rizling vlašský, Veltlínske zelené, Pinot gris, Tramín červený a Muškát Ottonel z oboch strán Neziderského jazera. Zo západnej od svahov pohoria Leitha, kde vinič rastie na vápencoch a bridliciach a z východnej od jazera a od štrkovej Parndorfskej platne a Heidebodenu.

Organicko-biologické a biodynamické pestovanie viniča. Hrozno je ručne zbierané koncom augusta až začiatkom septembra. Vyzrieva viac ako rok na jemných kaloch vo veľkých drevených sudoch, následne je ako nefiltrované plnené do fliaš s minimálnym použitím síry.

Farba je jemne hmlistá, citrónovo žltá. Vo vôni najskôr upúta aróma šťavnatých mirabeliek, zrelej hrušky, duseného jablka a pomaranča. Jasne rozoznateľné sú korenisté tóny anízu a čerstvo mletého bieleho korenia. Lúčne kvety, lupene ruží, med, jemné dymové tóny a minerálnosť mu dodávajú osobité čaro.

V chuti hneď na úvod osloví šťavnaté ovocie, popretkávané jemne slanými tónmi a mimoriadne stimulujúcim uhladeným  tanínom. Štruktúra tohoto vína je skvelá, ľahká a veľmi nabáda na ďalší dúšok. Štýl vína, ktorý sa určite oplatí ochutnať.

Obsah zvyškového cukru: 1 g/L
Obsah kyselín: 6,3 g/L

Weingut Heinrich

Informácie o výrobcovi doplníme čoskoro. Ďakujeme za trpezlivosť.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: naked white BIO 2021
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Rakúsko

Vinič sa v Rakúsku pestuje na 57 tisíc ha vinohradov. Osemdesiat percent výsadieb tvoria biele muštové odrody, najviac zastúpenou je Grüner Veltliner (Veltlínske zelené). Kvalitou vyniká predovšetkým Riesling (Rizling rýnsky). Modrým výsadbám dominuje Zweigeltrebe, najkvalitnejšie vína však poskytuje St. Lauren (Svätovavrinecké).

Krajina sa rozdeľuje na 4 vinohradnícke regióny – Dolné Rakúsko (Niederösterreich), Burgenland, Štajersko (Steiermark) a Viedeň (Wien). Dolné Rakúsko a Burgenland sú kvalitatívne i kvantitatívne najvýznamnejšie.

Dolné Rakúsko (Niederoesterreich) ležiace južne od slovenských a moravských hraníc vyniká predovšetkým produkciou bielych vín. V tunajšej oblasti Wachau so strmými svahmi a charakteristickými zvetranými kamenistými pôdami sa produkujú biele vína najvyššej kvality – smaragdy, predovšetkým zo sorty veltlín zelený (Grüner Veltliner) a rizling rýnsky (Riesling).

Korene starších krov viniča zasahujú do veľkej hĺbky, čím sa do hrozna a vína prenášajú charakteristické nuansy dodávajúce mokom minerálnu finesu miestneho terroir.

Nemenej známou oblasťou Dolného Rakúska je Kamtal – Donauland. Dorábajú sa tu výnimočné rizlingy.

Sprašovým terasám vo Wagrame zasa dominujú výsadby veltlínu zeleného (Grüner Veltliner) s charakteristickými exoticko-pikantnými stopami terroir v senzorike vína.

Ďalšou zaujímavosťou oblasti Dolné Rakúsko je región Donauland – Carnuntum začínajúci hneď za hraničným priechodom Petržalka – Berg. Dorábajú sa tu predovšetkým červené moky a v Klosterneuburgu sídli najstaršia vinohradnícka škola na svete.

Profesor Zweigelt tu v roku 1922 dal svetu novú modrú muštovú odrodu viniča – Zweigeltrebe (St. Lauren x Blaufränkisch) – ľahké ovocné víno, ktoré je obdobou nášho Modrého Portugalu.

Burgenland je po Dolnom Rakúsku druhou najvýznamnejšou vinohradníckou oblasťou v krajine. Rozprestiera sa pozdĺž hranice s Maďarskom. Tunajším výsadbám dominujú modré muštové odrody viniča, ktorým sa tu darí predovšetkým kvôli miestnym teplým polohám. Strednému Burgenlandu (Mittelburgenland) kraľuje Frankovka modrá (Blaufränkischland).

Rovnaká je i situácia v južnej časti regiónu (Suedburgenland), kde navyše pristupujú výsadby Rizlingu vlašského – Welschriesling (rakúske označenie pre rizling rýnsky je Riesling). Mikroklímu severného Burgenlandu ovplyvňuje Neziderské jazero (Neusiedler See). Dorábajú sa tu známe botrytické vína.

Štajersko (Steiermark) – hornatý región na juhovýchode krajiny vyniká produkciou vinárskych špecialít určených pre miestny trh. Najznámejšou z nich je regionálne rosé Schilcher dorábané zo sorty Blauer Wildbacher. A Chardonnay sa tu napríklad nazýva Morillon.

Viedeň (Wien) je spoločne s Madridom jediným hlavným mestom v Európe, ktoré má svoju vinohradnícku oblasť. Päťsto hektárov tunajších vinohradov produkuje predovšetkým známe mladé víno Heuriger. Dorába sa z prekvaseného burčiaku a je to akési rakúske vin de primeur. Jeho základ tvorí Grüner Veltliner. V Rakúsku sa teší veľkej obľube.

 


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.