ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Pét Nat 2022

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Zlatý roh
Odroda Cuvée
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2022
Servírovacia teplota (°C) 4-6
Farba vína Oranžové
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 11,00%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
17,80 €

Farba tohto Pét Nat je v tónoch dozrievajúcich čerešní. Vo vôni čerstvé, svieže, ovocné,  prevláda lesná jahoda, ľahko florálne a v závere linka vlhkého vápenca. V chuti suché, čisté, živé, so sviežou kyselinou. Zábavné, ľahšie, dobre piteľné s chuťou červeného ovocia v závere jemné čerešňové tóny.

Zloženie odrôd : Frankovka modrá, Cabernet Sauvignon, Modrý portugal

Nečírené a nefiltrované.

Zlatý roh

zlaty roh vínoV Zlatom rohu počas výroby vína dbajú na to aby výsledný produkt dôveryhodne reprezentoval svoj pôvod. Každá vinica je špecifická, má neopakovateľnú polohu, pôdne zloženie a expozíciu. Každý ročník je unikátny a nikdy sa nebude opakovať. Víno je skrátka osobnosť, ktorá u nich požíva veľký rešpekt.

Termín zberu jednotlivých odrôd je dôsledne vybraný s ohľadom na jeho ideálnu zrelosť a zachovanie života a energie plodov vo výslednom víne.
Hrozno zbierajú ručne do malých debničiek. Fermentácia muštu a zrod vína prebieha v nádobách, v ktorých následne víno aj zreje na kvasničných kaloch. Používajú len nádoby vyrobené výlučne z prírodných materiálov ako je drevo, keramika alebo kameň.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Pét Nat 2022
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.