Šabľa na sabráž /Berndorf Sandrik/ + Fedor Malík Modragne 7 Blanc de Blancs brut
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Malík - Fedor Malík a syn |
Odroda | Rulandské biele/Pinot Blanc |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Malokarpatská |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Servírovacia teplota (°C) | 6-8 |
Farba vína | Biele |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Ako jeden produkt Vám teraz ponúkame set zložený z vynikajúceho sektu a originálnej rakúskej šable určenej na sabráž.
Darček obsahuje :
Fedor Malík - MODRAGNE 7 BRUT MÉTHODE TRADITIONELLE
Pinot blanc, blanc de blanc, biele šumivé víno vyrobené tradičnou technológiou. Jemne lisované celé strapce, fermentácia do sucha, ročné zrenie na hrubých kvasniciach bez sírenia, fľašovanie do sektových fliaš a následná druhá fermentácia, ročné zrenie, ručná remuáž a degorzáž. To všetko vytvorilo najkrajšie svedectvo vinohradníckej pôdy, práce a našej snahy. Iskrivý, nežný a rozkošne hravý sekt.
Kvalitná šabľa na sabráž - otvárania šampanského seknutím hrdla šabľou. Sabráž vznikla v dobe napoleonských vojen, kde vojaci touto technikou oslavovali víťazstvo. Ohromte Vašich priateľov otvorením fľase napr. pri večierku. Čepeľ je vyrobená z kvalitnej nerezovej ocele.Dodávané v luxusnej darčekovej krabičke s priestorom na sekt.
Šabľa je dlhá 43 cm.
Dĺžka čepele je 29 cm.
Malík - Fedor Malík a syn
Rodinné vinárstvo Fedor Malík & syn Vám ponúka vína z Malých Karpát. Vďaka generačným znalostiam, láske k vinohradu a dôrazu na čistotu hospodárstva a hygienu, sa im s pomocou tradičných a moderných technologických postupov darí dorábať vína špecifické, vína s malokarpatským rozmerom, plným minerality a príjemných vôní. Vo vínach sa skrývajú kvetnaté úbočia Malých Karpát s prímesou oskoruší, mišpule, moruše či dokonca fíg a kivi, ktorým sa darí aj v ich záhrade.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ako otvoriť flašu sektu pomocou šable ?
Vychlaďte poriadne sekt na cca 3-6 °C. Odstráňte alobal a ochranný košík z hrdla fľaše. Nájdite na fľasi šev a otočte fľašu tak, aby šev bol hore. Fľašu potom držte v ruke pod uhľom asi 40-45°. Seknite po šve flaše smerom nahor silou proti hrdlu fľaše. Prúd sektu spoľahlivo vyplaví všetky prípadné črepinky skla. Kvôli bezpečnosti smerujte fľasu do miest, kde nestoja žiadny ľudia! Hrozí nebezpečenstvo úrazu letiacou zátkou aj kúskami skla!