Sekt Pálffy brut
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Víno NITRA |
Odroda | Cuvée |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Nitrianska |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Servírovacia teplota (°C) | 7-11 |
Farba vína | Biele |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Tradičnou francúzskou metódou druhotného kvasenia vo fľaši vzniká sekt s nádychom ušľachtilosti a harmónie. Akostné odrody Chardonnay a Pinot Blanc dali sektu čistý ovocno hroznový charakter, zatiaľ čo jemné perlenie mu dodáva eleganciu a energiu, ktorá vystihuje hodnotu jeho názvu.
Víno NITRA
Krajina pôvodu: Slovensko
Spoločnosť VÍNO NITRA je popredným slovenským producentom vína s viac ako 50 ročnou novodobou tradíciou spracovania hrozna a výroby vína v meste pod Zoborom. Priemerná ročná produkcia vína je približne na úrovni 7 miliónov litrov, čím sa táto spoločnosť radí medzi najväčších producentov vína na Slovensku. Spoločnosť sa môže oprieť o vinohradnícku výrobu sesterskej spoločnosti Chateau MODRA, ktorá obhospodaruje plochu o rozlohe 700 hektárov.
V týchto vinohradoch sa rodí v integrovanej produkcii hrozno, z ktorého sa pod prísnym dohľadom vinohradníkov a za použitia tých najmodernejších technológií rodí víno, ktoré už celé desaťročia uspokojuje svojich zákazníkov.
Spoločnosť
ponúka svojim zákazníkom viac ako 110 produktov od tých
najjednoduchších, cenovo veľmi dostupných vín, až po vína získavajúce
najvýznamnejšie svetové ocenenia, vína vyhľadávané znalcami u nás i v
zahraničí. Finalizácia vína sa realizuje v sídle našej spoločnosti v
Nitre, za dodržania tých najprísnejších hygienických kritérií. Kvalita
výrobných procesov spoločnosti je ohodnotené certifikátom kvality ISO
9001:2001.
Dnešné Víno Nitra je však predovšetkým popredným producentom vína nielen na Slovensku ale aj v strednej Európe vyrábajúcom nielen tiché, ale i šumivé vína Sekt Pálffy, ktoré získavajú ocenenia na vinárskych súťažiach po celom svete. Dôkazom toho je i titul svetového šampióna získaný naším vínom Rizling rýnsky 2002 na najstaršej európskej súťaži vín v slovinskej Ľubljane.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.