Sekt Palugyay Brut
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Villa Vino Rača |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Malokarpatská |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Servírovacia teplota (°C) | 9-11 |
Farba vína | Biele |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Víno má žlto-zelenkavú farbu a naozaj veľmi jemné perlenie. Vôňa je jemná, spočiatku kvetinková, neskôr sa objaví zelené jablko a v závere krémový vnem. V chuti je svieže, suché s pikantnou kyselinkou. Prejavujú sa ovocné odtiene jablka, ale dá sa nájsť aj kúsok dule a v závere odtiene citrusových plodov.
Villa Vino Rača
Račianske vinohrady sú situované v azda najznámejšom vinohradníckom regióne Slovenska. Rozprestierajú sa na južných svahoch Malých Karpát v nadmorskej výške 150 – 300 m n.m.
Spoločnosť Villa Vino Rača a.s., je pokračovateľom bohatej tradície v tejto oblasti, ktorá je od nepamäti spätá s vinohradníctvom a s výrobou kvalitných vín. Ťažiskom produkcie spoločnosti, ktorá sa rozsahom výroby zaraďuje medzi stredné vinárske firmy, sú akostné odrodové biele a červené vína a podľa podmienok a kvality konkrétneho ročníka aj vína s prívlastkom. V súčasnosti spoločnosť Villa Vino Rača a.s., hospodári na približne 125 hektároch vinohradov. Vo výrobnom procese v celom rozsahu využíva modernú technológiu riadeného kvasenia (odkaľovanie muštov a následné prekvášanie muštov čistými kultúrami kvasiniek pri teplote max. 20 st. C). V prípade dokonale vyzretého hrozna, zbieraného do malých prepraviek, ako jediná na Slovensku používa preberací stôl, kde sa obrané hrozno ešte raz kontroluje a v prípade potreby sa zbavuje narušených bobúľ tak, aby bola zabezpečená dokonalá kvalita konečného produktu. Výsledkom dôsledne dodržiavaných technologických postupov sú maximálne vyvážené vína, ktoré majú nielen čistú vôňu s výrazným odrodovým charakterom, ale i sviežu a lahodnú chuť. Vďaka týmto atribútom je račianske víno obľúbené aj medzi najnáročnejšími konzumentmi a milovníkmi tohto nápoja kráľov. Doterajšie bohaté dosahované úspechy spoločnosti sú výsledkom ideálnej kombinácie troch faktorov – dodržania tradičnej kvality vín na trhu, správne zvolenej a aplikovanej marketingovej stratégie a prezieravej obchodnej politiky spoločnosti.
Villa Vino Rača a.s., sa ako prvý slovenský producent vína môže pochváliť získaním ocenenia Značky kvality, ktorú jej v rámci Národného programu podpory domácich poľnohospodárskych výrobkov a potravín udelilo Ministerstvo pôdohospodárstva SR na produkty Račianska frankovka a Veltlínske zelené, ktoré spĺňajú najprísnejšie požiadavky Európskej únie.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v štýlovej drevenej debni, ktorú zakúpite tu.