ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Skalický rubín

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Vysoké pole
Odroda Cuvée
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Servírovacia teplota (°C) 16-18
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
10,80 €

Skalický rubín je najstaršie a zároveň prvé víno, ktoré bolo vyrobené v tomto regióne. Podľa dostupných záznamov bolo to práve v lokalite Vysoké pole, kde je jeden z najstarších vinohradov a práve z tejto polohy pochádza toto víno. Skalický rubín je vyrobený metódou „solera“, teda kupážou troch po sebe nasledujúcich ročníkov - 2016, 2017, 2018.

Farba, vôňa, chuť: Rubínovo červená farba, vyvážená vôňa kompótových čerešní podporená pikantnosťou červeného korenia. Chuť je unikátna pre svoju kombináciu korenia, minerality, ovocia a dreva, ktoré sa navzájom vyvažujú do príjemnej harmónie. Štruktúra je skorej stredne plná čo napomáha dobrej a ľahkej pitelnosti.

Gastro odporúčanie: Výborne sa snúbi k vyzretým tvrdým syrom, pečenému bravčovému v rôznych úpravách alebo klasicky, k pečenej husi alebo kačke. 

Vysoké pole

Vysoké pole je názov malého rodinného vinárstva ktore založil v roku 2001 Ján Gajda starší a nachádza sa v meste Skalica. Názov je odvodený od lokality v ktorej sa nachádzajú vinice, ktoré patria medzi najstaršie rodiace v regióne. V súčasnosti na výmere takmer 7 hektárov pestujú odrody ako Frankovka Modrá, Svätovavrinecké, Modrý Portugal, Chardonnay a ďalšie. Dnes riadi firmu Ján Gajda Mladší, ktorý sa po absolvovaní štúdia na univerzite v Lednici a praxi technológa vo vinárskej firme na Morave vrátil spät do Skalice.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Skalický rubín
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.