Facebook Pixel

ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Slovenské novošľachtence 6fl.

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Vino.sk
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Rôzne
Balenie (Litrov) 6x0.75
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
69,00 €

O tom, že slovenskí vinári dokážu vyrábať rôzne odrody v špičkovej kvalite dávno niet pochýb. Ako to ale dopadne, ak sa venujú slovenským novošlachtencom? Podľa nás skvele! Ponúkame dôkaz v podobe tohto degustačného setu:

Set obsahuje: 

1. Vinárstvo Rariga - Devín 2020
2. Víno Šimonovič - Breslava 2020
3. Najväčšia vínna pivnica Pukanec - Noria 2020
4. Carpate diem - Nitria 2020
5. Editio Vinifera - Cuvée Nitria rosé 2020
6. Velkeer - Dunaj 2020

Degustačný set je možné zakúpiť aj v darčekovom balení - štýlovej drevenej bedničke na 6 fliaš.

Vino.sk


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Slovenské novošľachtence 6fl.
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


1. Vinárstvo Rariga - Devín 2020

Vynikajúca odroda slovenského pôvodu, ktorá poteší každého milovníka vín z aromatických odrôd. Podmaní si vás zlatožltou farbou s korenisto-medovou chuťou s nádychom prezretého grepu a sviežou arómou. Vekom jeho kvalita narastá.

2. Víno Šimonovič - Breslava 2020

Breslava je odroda, ktorej sa výborne darí na juhu Slovenska. Táto však bola dopestovaná v Modranskom chotári a veru, že sa podarila. Vína vyrobené z tejto odrody sú veľmi aromatické a harmonické. V chuti sa prejavuje grapefruitový tón, vína pôsobia ľahko a sviežo.

3. Najväčšia vínna pivnica Pukanec - Noria 2020

Farba vína je bledo, zelenkavo, žltkastá. Arómy rozkvitnutých rúžových sadov, jarne fialky, hyacint a štipka muškátového orieška. V chuti ucítite pikantné kyselinky, ktoré pripomínajú chuť kivi a zeleného jablka.

4. Carpate diem - Nitria 2020

Suché červené víno intenzívnej farby s vysokým extraktom a obsahom trieslovín, ktoré mu dodávajú harmonickú chuť. Po dvanásťmesačnom zrení v dubových sudoch získala Nitria pikantnú vôňu dozrievajúceho lesného ovocia.

5. Editio Vinifera - Cuvée Nitria rosé 2020

Základom tohto cuvée je spojenie Nitrie, novošľachtenca „šitého“ na mieru slovenského terroir, a francúzskej klasiky v podobe Cabernetu Sauvignon a tradičnej stredoeurópskej odrody - Frankovky modrej. Všetky pochádzajú z rodinných viníc Karola Motyku a manželov Margity a Ladislava Šebovcov. Výsledkom spolupráce týchto vinohradníkov a vinárov s enologičkou Editou Ďurčovou je limitovaná edícia vína reprezentujúca slovenskú jedinečnosť v rámci európskej vinárskej identity. Víno vyzrievalo na jemných kvasinkách (sur lie) za občasného premiešavania, čím získalo krémovosť a lepšiu štruktúru.

6. Velkeer - Dunaj 2020

Odrodovo typický Dunaj, s peknou aromatikou po tmavom bobulovom ovocí, vanilke a čokoláde. V chuti plné, jemné a s vyrovnaným pomerov tanínov a trieslovín. Kvasenie prebiehalo za premiešavania rmutu 10 dní, následne víno putovalo do nerezovej nádoby, v ktorej bola vykonaná malolaktická fermentácia. Po tejto fáze, ktorá trvala do novembra, nasledovalo prvé plnenie do vypaľovaných dubových sudov. 20% vína zrelo v nových barikových sudoch a zvyšných 80 % v dvoj a v trojročných sudoch. Po 15 mesačnom vyzrievaní v drevených sudoch sa víno plnilo do fliaš.