Šumivý darček Hacaj sekt brut
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Hacaj - Víno Hacaj |
Odroda | Cuvée |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Malokarpatská |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Servírovacia teplota (°C) | 7-9 |
Farba vína | Biele |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Darček vhodný na každú príležitosť sme pre Vás pripravili v podobe skvelého cuvée sektu Hacaj sekt brut od vinárstva Hacaj. Toto šumivé víno dostane zabelené v štýlovej papierovej taške naturálnej farby.
Hacaj sekt brut
Vinárstvo Hacaj sa špecializuje na výrobu sektov tradičnou francúzskou metódou. Hrozno pochádza výhradne z vlastných vinohradov a kompletné spracovanie až po finálnu podobu sektu prebieha priamo u nich vo vinárstve. Sekt priezračne čírej, svetlozelenej farby s iskrivým okrajom a jemným perzistentným perlením. V jeho sviežej, ovocnej aróme nájdete tóny citrusových plodov a zelených jabĺk. Chuť tohto sektu, vyrobeného tradičnou metódou zrenia vo fľaši, je pekne vyvážená a primerane podoprená kyselinkami a osviežujúcou horkastou dochuťou.
Zmena farby darčekového balenia je možná, pre túto možnosť nás prosím kontaktujte telefonicky alebo mailom.
Hacaj - Víno Hacaj
Firma sa zameriava predovšetkým na výrobu odrodových vín akostných a vín s prívlastkom. Pri spracovaní hrozna vychádza zo starých, tradičných postupov, založených na čo najšetrnejšom zaobchádzaní so surovinou, doplnených najmodernejšími poznatkami vedy a výskumu v oblasti vinárstva. Všetky tieto vína sú plnené do fliaš. Sú to vína s označením pôvodu hrozna, jeho odrody a ročníka – vína s „rodným listom“, v ktorých sa naplno prejavuje výnimočný potenciál Malokarpatskej oblasti. Špecialitou firmy HACAJ sú sekty, vyrobené klasickou metódou druhotného kvasenia priamo vo fľašiach. Výrobky firmy sú dodávané len do vybraných vinoték, gastro zariadení a individuálnym odberateľom.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.