Tokajský výber 4-putňový 2004, 0.375L
Zvyškový cukor | sladké |
---|---|
Výrobca | Ostrožovič J & J |
Odroda | Cuvée |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Tokaj |
Balenie (Litrov) | 0.375 |
Ročník | 2004 |
Servírovacia teplota (°C) | 10-13 |
Farba vína | Biele |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Obsah alkoholu | 11,5% |
Minimálny počet kusov | 1 |
Vysokokvalitné výberové víno, ktoré sa vyrába pridaním 4 putní, t. j. 88 kg cibéb do 136 l mladého suchého vína. Je zlatožltej farby s intenzívnym nahnedlým odtieňom, sladké, príjemne aromatické s výraznou chlebovinkou. V sudoch dozrieva min. 6 rokov.
Ostrožovič J & J
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.