ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Tokajský výber 5 putňový 2007

Viac informácii
Zvyškový cukor sladké
Výrobca Tokaj & CO
Odroda Cuvée
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Tokaj
Balenie (Litrov) 0.50
Ročník 2007
Servírovacia teplota (°C) 11-13
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
Brands:
27,00 €

Tokajské luxusné sladké víno vyrobené z Tokajského samorodného suchého vína a z najkvalitnejších cibéb. Zvyškový cukor je v plnej harmónii s alkoholom a kyselinami. Obsah cukru je najmenej 120 g/liter. Vo vôni a chuti sa výrazne prejavuje typická vlastnosť tokajských vín – chlebovinka. Je to plné, extraktívne sladké víno, ktoré slúži na pozastavenie krásy míňajúcich sa chvíľ. Vyzrievaním v tokajskej tufovej pivnici získava vlastnosti, ktoré ho robia takým vzácnym. Je všeobecne preslávené ako slovenské afrodiziakum, určené pre jedinečné príležitosti, pre mladých, ale aj tých, čo nikdy nestarnú. Je nositeľom prestížneho ocenenia „Značka kvality SK“ a v Národnom salóne vín SR mu pravidelne patrí čestné miesto v najlepšej stovke. Víno má výraznú jantárovú farbu. Vôňa je krásne oxidačno-cibébová mäkká spôsobená dlhým zrením v sudoch. Chuť nádherne sladká, medovo-karamelová prechádza až ku kandizovanému ovociu.

Tokaj & CO


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Tokajský výber 5 putňový 2007
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.