ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Tramín červený 2022

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Korbaš - Rodinné vinárstvo
Odroda Tramín červený
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Južnoslovenská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2022
Servírovacia teplota (°C) 10-13
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 13%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
10,50 €

Zelenožltý farebný odtieň. Intenzívna vôňa pripomína tóny bieleho korenia, klinčekov a sušeného ovocia. Chuť bieleho vína je impulzívna, svieža s príjemnou dochuťou po tropickom ovocií.

Zostatkový cukor: 4,8 g/l
Kyseliny: 6,9 g/l

Korbaš - Rodinné vinárstvo

Korbas rodinné vinárstvo

Víno má v našej  rodine silne zakorenenú tradíciu, no k jeho výrobe som sa prepracoval  paradoxne z „opačnej strany“ – ako somelier. A keďže som chcel pochopiť,  ako sa dá vyrobiť dobré víno a čo dáva výnimočným vínam ich charakter,  tak som sa rozhodol nielen vyštudovať vysokú vinársku školu v Lednici na  Morave, ale aj začať s výrobou vlastného vína. V súčasnosti už produkujem približne 15000 fliaš ročne a s našimi vínami som zabodoval na mnohých súťažiach. Najviac sa ale teším z pozitívnych hodnotení od kolegov vinárov, slovenských i zahraničných somelierov a enológov, a predovšetkým od samotných konzumentov. Vo svojich vínach preferujem odrodový charakter a vyzretosť, často  doplnenú jemnou prácou s barikom.
(Jaro Korbaš)


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Tramín červený 2022
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.