ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Tramín červený, bobuľový výber 2013

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Odroda Tramín červený
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.5
Ročník 2013
Servírovacia teplota (°C) 10-12
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 6
Dostupnosť:Vypredané
Do 48 hodín u vás
10,49 €

Vinohradnícky hon: Kráľovské grefty
Alkohol: 13,0 obj.%
Celková kyslosť: 6,3 g/l
Celkový obsah sacharidov: 38,0 g/l
Typ pôdy: hlinito – piesčito - kamenistá
Fľašková zrelosť: 3 - 5 rokov
Podávať pri teplote: 10 - 12° C
Objem: 0,50 l

Vína z Tramínu červeného sú výrazne aromatické, s ovocnými tónmi pripomínajúcimi tropické plody. Vôňa je príjemne korenistá, kvetinová, s tónmi ruží a fialiek. Veľmi významný je svieži obsah kyselín. Postatou kvalitného Tramínu je jeho plná chuť.

Gastro odporúčanie: odporúčame k pikantným úpravám hydiny, ázijskej kuchyni, jedlám s kari korením, pečeným rybám, údenému mäsu, jemným aromatickým syrom, syrom s bielou plesňou, alebo k ťažším predjedlám. Ideálne vyznie v kombinácii s paštétami, alebo pernatou zverinou. Vhodné je aj k sladkým dezertom.

Ocenenia:
Bojnice - strieborná medaila
Limbach - strieborná medaila


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Tramín červený, bobuľový výber 2013
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.