ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Tramín červený OAKED, neskorý zber 2012

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Repa winery
Odroda Tramín červený
Krajina pôvodu Slovensko
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2012
Servírovacia teplota (°C) 11-13
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 4
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
10,42 €

Repa winery

V živote platí pravidlo, že úspech sa začína odvahou. Prirodzene, musí sa opierať o precíznu analýzu, ako aj o modelovanie budúceho zámeru. Ak jej oporu tvoria aj pevné základy v podobe vzdelania, bohatých odborných vedomostí a navyše aj dlhoročných skúseností na renomovaných pracoviskách, úspech sa nemôže stať chimérou. Vychádzajúc z týchto atribút, nováčikovi v kruhu pribúdajúcich rodinných firiem – Repa winery – vytvoril jej majiteľ Ing. Jozef Repa nielen dobrý štart, ale aj istotu do budúcnosti. Repa winery je typickou malou rodinnou firmou, ktorá má ambície pokračovať v tradícii výroby vína z generácie na generáciu, čo bolo v malokarpatskom regióne úplnou samozrejmosťou.

Nemalou súčasťou pre dosiahnutie vysokej kvality vín sú technologické zariadenia na spracovanie hrozna a ošetrovanie vína. Zakúpená technológia je úplne nová a spĺňa všetky kvalitatívne kritériá pre výrobu špičkových vín. Spomenieme aspoň šetrný pneumatický lis, nerezové nádrže s automatickým riadením kvasného procesu. Spoločnosť Repa winery verí, že ich produkty oslovia nielen jednoduchým a moderným dizajnom, ale najmä svojou kvalitou, ktorá je prvoradá.

Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Tramín červený OAKED, neskorý zber 2012
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Tramín červený OAKED, neskorý zber 2012

Vinohradnícky rajón: Strekovský
Vinohradnícka obec: Dvory nad Žitavou
Vinohradnícky hon: Viničný vrch
Cukornatosť hrozna: 22 ºNM
Obsah kyselín: 6,3 g/l
Zvyškový cukor: 3,0 g/l

Intenzívna vôňa tohto kráľa aromatických odrôd Vás zaujme hneď na začiatku. Vônu lupeňov ruží dopĺňa intenzívny korenistý charakter, ktorý sa prelína aj do chuťového vnemu. Plnú a extratívnu chuť umocňuje aj sladkosť tanínov, nakoľko tento tramín zrel mesiace v barikových sudoch. Dostatok kyselín robí tramín dostatočne sviežim a dlhovekým, čo umožňuje, aby vyzrieval aj dlhší čas vo fľaši.