Víno z čiernych ríbezlí
Zvyškový cukor | polosladké |
---|---|
Výrobca | Pereg |
Odroda | Ribezľové víno |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Južnoslovenská |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Servírovacia teplota (°C) | 14-16 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Obsah alkoholu | 10,5% |
Minimálny počet kusov | 1 |
Červené víno vyrobené z čiernych ríbezlí. Rubínovo červená farba, intenzívna ríbezľová vôňa. V Chuti príjemné kyselinky, ktoré sú vyvážené zvyškovým cukrom. Je vyrobené modernou technológiou, počas ktorej sa ovocie fermentuje v rototankoch pri prísnom sledovaní kvasnej teploty. Ušľachtilé kvasinky, enzymatické pochody, fermentačná činnosť a neustále premiešavanie pod pravidelným dohľadom malo pozitívny vplyv na kvalitu tohoto výsledného produktu.
Pereg
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.