Sekt Grand Bari 2019
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Chateau Grand Bari |
Odroda | Cuvée |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Tokaj |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2019 |
Servírovacia teplota (°C) | 6-8 |
Farba vína | Biele |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Obsah alkoholu | 12,50% |
Minimálny počet kusov | 1 |
Svieže šumivé víno s ovocnou chuťou a arómou poteší každého milovníka suchých sektov.
Gastro odporúčanie: Víno doporučujeme k sladkovodným rybám, k mäkkým syrom a ako welcome drink.
Chateau Grand Bari
Grand Bari je mladá, dynamická a rýchlo rozvíjajúca sa vinárska spoločnosť pôsobiaca v tokajskej oblasti, obci Veľká Bara. Víno spracováva z hrozna, z vlastných vinohradov v tokajskej oblasti Bara v rozlohe cca 60 ha. Ich snahou je vyrábať najkvalitnejšie tokajské víno.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v štýlovej drevenej bedničke, ktorú zakúpite tu.