ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Brazília Sitio Estiva Natural 250g

Viac informácii
Výrobca Ondrejka specialty coffee
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu ---
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
10,00 €

Farmu Fazenda Floresta vedie Guilherme Sodré Alckmin, ktorý pochádza z rodiny, ktorá má dlhodobú skústenosť s pestovaním kávy. Na území regiónu Mantiqueira začali s pestovaním kávy medzi prvými. Mantiqueira je kopcovitý oblasť s nadmorskou výškou približne 1280 m.n.m.

Pred 15mi rokmi Guilgerme odkúpil bratov podiel na farme a rozhodol sa pestovať na farme kávu v kvalite specialty. Veľa investoval do rôznych zlepšení na farme. Všetky procesy spracovania kávy po zbere sa dejú priamo na farme, preto vie mať Guilherme celý proces úplne pod kontrolou. Ročne Guilherme vyprodukuje približne 4000 – 4500 vriec.

Kávu z tejto farmy  je odrody Yellow Catuai, spracovaná je naturálne.

Ideálna káva na tradičné espresso. Elegantná, mliečno čokoládová s jemnou aciditou červených jabĺk, ktorá sa ale v dochuti stratí a ostane len príjemná dlhá čokoládovo oriešková dochuť .

Zrnková káva v balení 250 gramov.

Ondrejka specialty coffee

Ondrejka specialty coffee je malá rodinná pražiareň exkluzívnej výberovej kávy. Snahou pražiara a majiteľa Braňa Ondrejku je osloviť ľudí, ktorí hľadajú pre seba domov alebo do svojej firmy kávu výnimočnej kvality. V tejto malej rodinnej pražiarni si kúpite jedine výberovú kávu z posledného zberu a čerstvo upraženú. V našej ponuke nájdete vždy kávu vhodnejšiu na klasické espresso a samozrejme aj kávu praženú pre filter.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Brazília Sitio Estiva Natural 250g
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.