WINESHOP.SK SA SŤAHUJE NA VINO.SK!

Viac funkcií, prehľadnejšia stránka a hlavne ešte viac vína!


(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Nechajte nám svoj email a už Vám neuletí žiadna ponuka!
Košík ( )

Frankovka modrá 2017

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Korbaš - Rodinné vinárstvo Korbaš
Odroda Frankovka modrá
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2017
Servírovacia teplota (°C) 15-17
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
9,90 €

Vynikajúca Frankovka bordovej farby s tehlovým okrajom. Vo vôni vás príjemne poteší vôňa sušených sliviek s náznakom korenistosti. Chuť je mäkká, jemne lekvárová s hebkým koncom.

Cukornatosť hrozna: 24 °NM
Zostatkový cukor: 1,2 g/l
Kyseliny: 5,2 g/l
Alkohol: 13,5%

Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom. 

Víno je možné dodať aj v štýlovej drevenej debni, ktorú zakúpite tu.

Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Frankovka modrá 2017
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Korbaš - Rodinné vinárstvo Korbaš

Rodinné vinárstvo Korbaš v Bernolákove sa spracovávaním hrozna a výrobou bielych i červených vín zaoberá už od roku 2009. Všetky vína sú vyrábané len z kvalitných odrôd hrozna z Malokarpatskej (Chorvátsky Grob, Pezinok) a Južnoslovenskej (Dvory nad Žitavou) oblasti Slovenska. 

Pri spracovaní hrozna a výrobe vína už používame len moderné technologické a výrobne metódy, ktoré nám zaručujú vysokú kvalitu a jedinečnú chuť našich vín. Neodmysliteľnou súčasťou výroby kvalitného vína je jeho vyzrievanie, ktoré priebieha už výhradne len v barikových sudoch, dodávajúcich vínam ich výnimočnú arómu.