ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Tokajská výberová esencia 2003

Viac informácii
Zvyškový cukor sladké
Výrobca Tokaj & CO
Odroda Cuvée
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Tokaj
Balenie (Litrov) 0.50
Ročník 2003
Servírovacia teplota (°C) 11-13
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 10,00%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
84,00 €

 Unikátne tokajské sladké výberové víno vyrobené kvasením cibéb z hrozna mimoriadne kvalitných ročníkov z najlepších tokajských honov. Je to sladká rozkoš menom Tokaj- kráľovná medzi výberovými vínami. Vzácna rarita, ktorá sa môže vyrábať len vo veľkých cibébových rokoch. Obsahuje najmenej 180 g/liter prírodného cukru a 45 g/liter bezcukrového extraktu. Na vyniknutie vnútorných kvalít vína, jeho chuti, arómy a vône je potrebná niekoľkoročná doba zrenia v dubových sudoch v tokajských tufových pivniciach. História tohto vína je spätá s menami slávnych osobností (Ľudovít XV, Móric Beňovský, Peter I., Mária Terézia, Beethoven, Schiller...). Vyrába sa v obmedzenom množstve a je určená pre špecializované vinotéky, archívy a riadené degustácie.

 Tokajská esencia má výraznú jantárovú farbu. V aromatike spočiatku dominujú tóny karamelu, čokolády až následným prevzdušnením v kalichu vystupuje južné ovocie, vanilka s maslovým keksíkom. V závere vystupuje kandizované ovocie. Chuť má jedinečnú, sladkastú pripomínajúcu kvetový med  a prezretú mišpuľu.

 

Tokaj & CO


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Tokajská výberová esencia 2003
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.