Winemaker´s Black Carmenere Blend 2017
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca vína | Carmen |
Odroda | Carmenere |
Krajina pôvodu | Chile |
Oblasť pôvodu | Colchagua Valley |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2017 |
Servírovacia teplota (°C) | 16-18 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Farba tohto vína je krásne temná, až čierna. Jeho bohatá aróma je plná čiernych ríbezlí, klinčekov, mäty, čierneho korenia a tmavej čokolády. Nádherná koncentrácia chutí lekvárov z tmavého, bobuľového ovocia je doplňovaná ovocnou nasladlosťou a tónmi horkej čokolády. Telnatá plnosť a vyzretosť pevných tanínov zanechávajú vínu komplexne dlhú dochuť. Ručne oberané hrozno bolo pred drvením selektované. Na to, aby sa získala čo najväčšia ovocnosť a nádherná farba prebehlo 5 dní studenej macerácie pri teplote 5 °C. Fermentácia prebiehala v nerezových tankoch pri teplote 27-30 °C. Celková doba macerácie bola 25 dní. Následná malolaktická fermentácia prebehla prirodzene. 80 % tohoto vína bolo uložených po dobu 8 mesiacov do amerických a francúzskych dubových sudov.
Carmen
Vinárstvo Carmen patrí medzi najstarších výrobcov v Čile. Bolo založené v roku 1850 čo znamená viac ako 160 rokov skúseností. Firme patria vinice v najlepších pestovateľských oblastiach krajiny. Carmen sa zaslúžilo o rozvoj populárnej a takmer zabudnutej odrody Carmenere.
Vinárstvo sa nesústredí len na regionálne vína, ale odborníci cestujú po krajine a analyzujú hrozno, pôdu či klímu, aby našli zdroje pre to najlepšie víno aké dokáže Čile ponúknuť.
Vína Carmen sa predávajú vo viac ako 50 krajinách sveta. Medzi obľúbené odrody patrí Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere či Chardonnay.
Chile
V Chile sú v skutku extrémne variabilné podmienky: siahajú od arídnych a extrémne horúcich pomerov na severe až k veľmi vlhkým na juhu. Hlavná vinohradnícka oblasť okolo Santiaga je suchá s 380 mm vodných zrážok za rok; žiadne jarné mrazy a takmer sústavne jasno, slnečno. Blízkosť Ánd, ktorých vrcholy sú aj v lete pokryté snehom, umožňuje masívnu výmenu studeného vzduchu v noci, čo umožňuje zachovanie kyselín hrozna. V centrálnom údolí sú denné teploty 30-35 °C, v noci 12-15 °C.
Väčšina viniča sa pestuje na pobrežných a údolných rovinách, ktoré siahajú až k úpätiam Ánd. V Chile sú nezavlažované vinohrady na úbočiach hôr v centrálnej zóne; závlahy sa však bežne používajú v iných častiach krajiny.
Vinič v oboch krajinách pestujú na značne rozdielnych pôdach. Lepšiu kvalitu vín v Chile možno pripísať hlbším vápencovým pôdam v niektorých častiach krajiny.
V Chile používajú tradičné metódy pre väčšinu vín a často využívajú techniku z Bordeaux. Po vládnej ekonomickej politike Chile roku 1974 zaviedlo moderné tanky z nehrdzavejúcej ocele a zlepšilo aj technológiu výroby v malých vinárskych podnikoch. Vďaka Miguelovi Torresovi vedú mnohí producenti kvalitných vín v Chile fermentáciu pri nižších teplotách a využívajú aj iné moderné techniky: výsledkom sú oveľa sviežejšie biele vína s ovocným charakterom.
Lokalizácia: Vinič sa v Chile pestuje na 1 290 km dlhom pobreží Tichého oceánu. Najhustejšie sú vinohrady južne od Santiaga.
Rozloha vinohradov: 116 000 ha
Podnebie: od suchého púštneho na severe až po subarktické na juhu
Pestované odrody: Barbera, Bonarda, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Cerega, Chardonnay, Chenin blanc, Criolla, Ferral, Grenada, Grignolino, Johannisberg riesling, Lambrusco, Malbec, Malvasia, Merlot, Muscat, Nebbiolo, Pais, Palomino, Pedro Ximénez, Petit verdot, Pinot blanc, Pinot gris, Pinot noir, Refosco, Renano, Sangiovettoe, Sauvignon blanc, Sémillon, Sylvaner, Syrah, Tempranillo, Torrontes, Ugni blanc
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v štýlovej drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.