Zlatý roh 4fl.
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Zlatý roh |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Malokarpatská |
Balenie (Litrov) | 4x0.75 |
Servírovacia teplota (°C) | 13-18 |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
V tomto degustačnom balíku sa zoznámite s malým butikovým vinárstvom Zlatý roh.
V Zlatom rohu počas výroby vína dbajú na to aby výsledný produkt dôveryhodne reprezentoval svoj pôvod. Každá vinica nad Devínom je špecifická, má neopakovateľnú polohu, pôdne zloženie a expozíciu. Každý ročník je unikátny a nikdy sa nebude opakovať. Víno je skrátka osobnosť, ktorá u nich požíva veľký rešpekt.
1. Riesling 2019
2. Cuvée Blanc 2019
3. Merlot Cabernet 2020
4. Pinot noir 2020
Všetky vína sú nečírené a nefiltrované.
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v štýlovej drevenej debni, ktorú zakúpite tu.
Zlatý roh
V Zlatom rohu počas výroby vína dbajú na to aby výsledný produkt dôveryhodne reprezentoval svoj pôvod. Každá vinica je špecifická, má neopakovateľnú polohu, pôdne zloženie a expozíciu. Každý ročník je unikátny a nikdy sa nebude opakovať. Víno je skrátka osobnosť, ktorá u nich požíva veľký rešpekt.
Termín zberu jednotlivých odrôd je dôsledne vybraný s ohľadom na jeho ideálnu zrelosť a zachovanie života a energie plodov vo výslednom víne.
Hrozno zbierajú ručne do malých debničiek. Fermentácia muštu a zrod vína prebieha v nádobách, v ktorých následne víno aj zreje na kvasničných kaloch. Používajú len nádoby vyrobené výlučne z prírodných materiálov ako je drevo, keramika alebo kameň.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
1. Riesling 2019
Tento Riesling bol čiastočne napadnutý botrytídou. Zlatistá farba s výraznou viskozitou. Intenzívna aromatika, postupne sa otvára a naberá na komplexnosti. Plný, krémovejší prejav - vinohradnícka marhuľa, kôra limetky, ľahká "naturálna" divokosť. Čisté, vyvážené víno s peknou kyselinou. Nečírené a nefiltrované.
2. Cuvée Blanc 2019
Blend odrôd Veltínske zelené a Rizling rýnsky. Farba tohto vína je zlatistá s krásnymi odleskami. Hutnejšia, expresívnejšia aromatika ktorej dominujú tóny žltého ovocia, citrusov a lieskových orieškov. Živé, energické, šťavnaté a zároveň vyvážené víno. Nečírené a nefiltrované.
3. Merlot Cabernet 2020
Merlot-Cabernet Sauvignon je cuvée zrejúce v dube. V aromatike tóny čerešní, černíc, tabaku a jesenných listov. No v chuti je hodvábne hladké v závere sa objavujú herbálne tóny. Nečakajte Bordeaux, ale očakávajte lahodné, komplexné červené cuvée. Teraz je ešte stále mladé a do formy by sa malo dostať počas niekoľko rokov, čiže vhodné aj na archiváciu. Nečírené a nefiltrované.
4. Pinot noir 2020
Pinot noir je čiastočne fermentovaný s celými strapcami (50 %), zrel v sude a amfore 10 mesiacov. Lahodný, zemitý Pinot noir. Tóny višne, brusníc, jesenného lístia, korenia a zeme. Hodvábne hladká chuť s jemnými tanínmi. V závere ľahká pikantnosť, ktorá je nesporne dobrá. Odložte do pivnice a s odstupom rokov sledujte ako dozrieva. Nečírené a nefiltrované.