KM , 17. dec 2014

Chloróza viniča

Definícia pojmu: Chloróza viniča je fyziologická porucha viniča prejavujúca sa žltnutím alebo blednutím zelených rastlinných častí.

Chloróza vzniká ak sú nepriaznivé pôdne a klimatické podmienky a nedostatok živín – hlavne železa, horčíka, dusíka, fosforu, nedostatok a nadbytok vápnika.

 

zdroj: www.vinko.sk, www.galati.sk, www.vinarske potreby.cz

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »