História
   Karthäuserhof je čarovné miesto. Je to ôsme najstaršie vinárstvo na svete a po stáročia je kolískou svetoznámych rizlingov. Vinice Eitelsbach boli pomenované po neďalekom prítoku rieky Ruwer, ktorá sa neďaleko vinárstva vlieva do rieky Mosel. Rok 1223 - prvýkrát sa spomínajú vinice v Eitelsbachu. Archeologické nálezy však naznačujú, že víno tu pestovali už Rimania. O viac ako sto rokov neskôr, v roku 1335, daroval knieža Balduin Luxemburský majetok na tejto pôde mníchom z kartuziánskeho rádu. Mnísi ho založili ako vinohradnícky statok a pestovali hrozno na výrobu vína takmer 500 rokov. V roku 1803 pozemky prevzal francúzsky štát a 1811 ich vydražil francúzsky generál Valentin Leonardy. Dnes je panstvo Karthäuserhof stále v rukách Leonardyho nástupcov. Albert Behler je už 7. generáciou, ktorá vedie vinárstvo.
 
Vinohrady
   Dnes vo vinárstve obrábajú 20 hektárov vinohradov. Na Karthäuserhofbergu hrá v pôdnom zložení rozhodujúcu úlohu devónska ílovitá bridlica. Ružovo-medená farba naznačuje vysoký obsah minerálov. Bridlici a v nej obsiahnutých mineráloch, vďačia vína z Karthäuserhofu za svoje mimoriadne široké spektrum vôní a chutí.
 
Fair'n Green
   Rodina vinárstva Karthäuserhof sa zaviazala zaobchádzať s faunou a flórou s rešpektom, aby mohla odovzdať toto nádherné dedičstvo svojim potomkom nedotknuté. Rôznymi spôsobmi udržiavajú rovnováhu medzi vinohradníctvom a ochranou miestnej flóry a fauny, vrátane šetrnej kultivácie pôdy. Zmiešaný les vysadený nad vinicou po mnoho generácií chráni vinič pred jesenným vetrom a zároveň poskytuje bezpečné prostredie pre pôvodnú divokú zver. Bridlicové steny viniča dokážu nielen cez deň akumulovať teplo, ale ho aj v noci odovzdávať späť do vinohradu. Súčasne poskytujú aj hniezdiská pre vtáky. Karthäuserhof je certifikovaný značkou Fair'n Green, ktorá znamená trvalo udržateľné vinohradníctvo.
 
Mathieu Kaufmann
   Tento špičkový technológ pracoval napríklad v svetoznámom Champagne Bollinger /2000-2013/, neskôr vo vinárstve Reichsrat von Buhl /2013-2019/. V roku 2019 ho Falstaff vyhlásil za technológa roka. V roku 2019 sa zároveň stal aj hlavným technológom vinárstva Karthäuserhof.
„Musíme nechať prírodu nech si robí čo chce a vinár musí mať väčšiu voľnosť. Zašlo to tak ďaleko, že teraz vidíte extrémne prírodné vína, teda veľmi zakalené vína, ktoré sa jednoducho stáčajú do fliaš, čo im umožňuje priamo ukázať charakter pôdy. Ide o opak sterilného vína. Kde som ja, je niekde medzi tým. Chcem dostať charakter zo zeme a pokúsiť sa urobiť klasické, kvalitné biele víno, ktoré nechutí ako banán alebo marhuľa, ale ako riesling.“ ... Mathieu Kaufmann