KM , 12. dec 2014

Hever

Definícia pojmu: Hever je sklenená násoska, alebo maxipipeta, ktorá slúži na odoberanie alebo "ťahanie" vína zo suda, prípadne demižóna. Existujú rôzne objemy, ako aj rôzne tvary heverov. Objemy sa pohybujú od 0,2 l až po 1 l. Hevere bývajú guľaté, ploské, valcovité, prípadne aj iných tvarov.

U každého vinára v pivnici by sa mal nachádzať aspoň jeden hever.

Hever

zdroj: vinarskepotreby.sk, kleoglass.sk,

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »