KM , 01. sep 2014

Kabinetné víno

Definícia pojmu: Prívlastok kabinetné víno získava víno, ktoré bolo vyrobené z hrozna s cukornatosťou 19-21 °NM (19-21 kg cukru/100 l muštu).

Podľa slovenského vinohradníckeho a vinárskeho zákona sa takto označuje najjednoduchší produkt z kategórie „akostné víno s prívlastkom“. Vína s prívlastkom kabinetné sa vyznačujú odrodovou vôňou, sviežim charakterom a má nižší obsah alkoholu.

zdroj: damskajazda.webnoviny.sk, www.vinovino.sk,

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »