KM , 14. aug 2014

Reserva

Definícia pojmu: Španielska kategória vína, ktorá musí zrieť rok v sude, potom ešte dva roky vo fľaši a na trh môže vyjsť až v štvrtom roku.

Podkategóriou je crianza (víno zrelo pol roka v sude, a následne rok vo fľaši) a vyššie nad ňou je gran reserva (víno zreje dva roky v sude a potom tri roky vo fľaši).

zdroj: www.vinostintos.com,www.restaurantelaplatea.com

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »