KM , 14. aug 2014

Rmut

Definícia pojmu: Rmut je odzrnené, rozomleté hrozno, z ktorého sa lisovaním získava mušt.

Biely rmut sa po oddelení samotoku lisuje hneď, alebo ak sa jedná o rmut aromatických odrôd (Müller Thurgau, Muškát moravský, Sauvignon ai.) môže nakvášať niekoľko hodín. Modrý rmut sa nakváša niekoľko dní pri výrobe červeného vína. Ak chceme z modrého rmutu urobiť ružové víno, necháva sa rmut nakvášať maximálne jeden deň.

zdroj: www.vinokomarov.cz, www.wine.cz

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »