Etiopia Guji Shakisso Hangadhi natural 250g
Výrobca | Ondrejka specialty coffee |
---|---|
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | --- |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Hangadhi je názov dediny, ktorá sa nachádza pár kilometrov od mesta Shakisso v oblasti Guji. V tejto dedine vybudovala firma Guji Highland Coffee Plantation stanicu na spracovanie kávy – približne 40 afrických postelí. Káva pochádza od približne 30-tich farmárov, ktorí pestujú svoju kávu v blízkom okolí. Majiteľ firmy Guji Highland Coffee Plantation je Wadessa Yachisa. Svoju firmu založil v roku 2012. V súčasnej dobe vlastní približne 150 ha pôdy. Medzi jeho ďalšie úspešné projekty patrí aj stanica Dambi Uddo, z ktorej kávy sme mali v ponuke už viac krát.
Farma sa nachádza v nadmorskej výške 2100 až 2200 m.n.m..
Káva je naturálne spracovaná.
Ako klasická káva z tejto oblasti je výrazne ovocná. V profile nájdete grapefruit, jahody, ale takisto aj lieskový orech a čokoládu.
Univerzálna káva, ktorá sa dá piť akýmkoľvek spôsobom. Treba len vyskúšať.
Zrnková káva v balení 250 gramov.
Ondrejka specialty coffee
Ondrejka specialty coffee je malá rodinná pražiareň exkluzívnej výberovej kávy. Snahou pražiara a majiteľa Braňa Ondrejku je osloviť ľudí, ktorí hľadajú pre seba domov alebo do svojej firmy kávu výnimočnej kvality. V tejto malej rodinnej pražiarni si kúpite jedine výberovú kávu z posledného zberu a čerstvo upraženú. V našej ponuke nájdete vždy kávu vhodnejšiu na klasické espresso a samozrejme aj kávu praženú pre filter.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.