ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Etiopia Guji Shakisso Hangadhi natural 250g

Viac informácii
Výrobca Ondrejka specialty coffee
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu ---
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
12,50 €

Hangadhi je názov dediny, ktorá sa nachádza pár kilometrov od mesta Shakisso v oblasti Guji. V tejto dedine vybudovala firma Guji Highland Coffee Plantation stanicu na spracovanie kávy – približne 40 afrických postelí. Káva pochádza od približne 30-tich farmárov, ktorí pestujú svoju kávu v blízkom okolí.  Majiteľ firmy Guji Highland Coffee Plantation je Wadessa Yachisa. Svoju firmu založil v roku 2012. V súčasnej dobe vlastní približne 150 ha pôdy. Medzi jeho ďalšie úspešné projekty patrí aj stanica Dambi Uddo, z ktorej kávy sme mali v ponuke už viac krát.

Farma sa nachádza v nadmorskej výške 2100 až 2200 m.n.m..

Káva je naturálne spracovaná.

Ako klasická káva z tejto oblasti je výrazne ovocná. V profile nájdete grapefruit, jahody, ale takisto aj lieskový orech a čokoládu.

Univerzálna káva, ktorá sa dá piť akýmkoľvek spôsobom.  Treba len vyskúšať. 

Zrnková káva v balení 250 gramov.

Ondrejka specialty coffee

Ondrejka specialty coffee je malá rodinná pražiareň exkluzívnej výberovej kávy. Snahou pražiara a majiteľa Braňa Ondrejku je osloviť ľudí, ktorí hľadajú pre seba domov alebo do svojej firmy kávu výnimočnej kvality. V tejto malej rodinnej pražiarni si kúpite jedine výberovú kávu z posledného zberu a čerstvo upraženú. V našej ponuke nájdete vždy kávu vhodnejšiu na klasické espresso a samozrejme aj kávu praženú pre filter.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Etiopia Guji Shakisso Hangadhi natural 250g
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.