ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Pán Oliver pét-nat

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Bobulles
Odroda Irsai Oliver
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2021
Servírovacia teplota (°C) 6-8
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 10,50%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Do 48 hodín u vás
Special Price 12,90 € Regular Price 14,80 €

PET-nat z aromatickej skorej odrody Iršai Oliver má nezameniteľnú chuť tropického ovocia s náznakom jemných herbálnych tónov. Pétillant naturel, teda prirodzene šumivé vína. Pri tejto metóde sa nedokvasený rampáš uzavrie do fliaš a následne prirodzene kvasinky premieňajú cukor na bublinky, ešte v rámci primárneho kvasenia.

Bobulles

Rodinné vinárstvo Bobulles založili v roku 2019 a pokračujú v dlhoročnej tradícii rodiny Hacajovcov vo výrobe vína a sektov. Hlavnou špecializáciou vinárstva Bobulles je výroba akostných šumivých vín tradičnou šampanskou technológiou sekundárneho kvasenia priamo vo fľaši, ktoré sa Vladimír Hacaj venuje už od roku 2000. Všetky fázy tejto technologicky náročnej metódy robia vlastnoručne. Špecialitou ich portfólia šumivých vín sú mladé vína typu PET-nat (z fr. Pétillant naturel, teda prirodzene šumivé vína). Pri tejto starobylej metóde „predkov“ sa nedokvasený burčiak – rampáš uzavrie do fliaš a následne prirodzene kvasinky premieňajú cukor na bublinky, ešte v rámci primárneho kvasenia.

Obhospodarujú 1 ha vlastných viníc vo vinárskej oblasti Malých Karpát v okolí Pezinka. Produkcia sa pohybuje okolo 7 000 fliaš ročne. Všetky vína majú svoju odrodu, ročník a chránené označenie pôvodu. Všetky pochádzajú z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Pri ich spracovaní sa snažili o ich čo možno najšetrnejšie spracovanie.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Pán Oliver pét-nat
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.