V pôvodnej malej, kamennej pivnici v časti Šenkvíc, nazývanej Kozare. Nad touto pivnicou v roku 2013 vysadili nový vinohrad. Dnes tieto priestory slúžia na ochutnávky a riadené degustácie.

   Rastúci dopyt po ich vínach naštartoval uvažovanie nad novými, väčšími priestormi, do ktorých by mohli presunúť rozrastajúcu sa výrobu, sklad, ale i predajňu vína a nové degustačné priestory. Sen si začali napĺňať v roku 2016, keď investovali do kúpy priestorov bývalých skladov ovocia a zeleniny v Šenkviciach a mohla začať nová genéza vinárstva.

   Dnes už hospodária na piatich hektároch vlastných viníc, kde prevládajú hlavne slovenské novošľachtence ako Nitria, Breslava, Devín, alebo Hron. Hlavne sa snažia, aby výrobné procesy, technológia pestovania, spracovania hrozna a výroba vína odrážali najnovšie trendy vo vinohradníctve - vinárstve a zároveň boli čo najviac šetrné k prírode a hroznu. Dnes už väčšinu vín z ich produkcie nájdete s hladinou histamínu na úrovni, ktorú tolerujú aj histaminici.

   Vďaka moderným a udržateľným technologickým postupom výroby docielili, že hladina histamínu v ich vínach je veľmi nízka. Na základe výsledkov akreditovaného skúšobného laboratória, obsah histamínu vo väčšine ich vín je menej ako 0,0005 g/lJe teda na úrovni, vhodnej aj pre ľudí s histamínovou intoleranciou. Bonusom je zároveň nízky podiel siričitanov.

"To znamená, že už aj ľudia s touto potravinovou intoleranciou si môžu pripiť vínom z rodinného vinárstva Carpate diem. Pritom sa nemusíte báť, že takéto víno snáď chutí, či vyzerá inak. Nie, nespoznáte žiaden rozdiel. Je to skrátka normálne víno.“ vysvetľuje vinár Peter Fitz, majiteľ a hlavný technológ rodinného vinárstva.

   Určite odporúčame ochutnať neštandardné rosé z odrôd Nitria a Hron v ktorých nájdete pekné tóny lesných jahôd, malín, červených ríbezlí, alebo aj prezretého bobuľového ovocia. Nesmieme opomenúť ani šťavnatú, voňavú, kvetinovo-ovocnú Breslavu a sladkú bodku z Pálavy, v ktorej nájdete nie len medovo-korenisté tony, ale aj exotiku v podobe kvetu jazmínu.