Aby naši klienti našli u nás vždy niečo nové, zaujímavé, rozširujeme ponuku každý mesiac. Aj tento krát sme vybrali niektoré z našich noviniek, ktoré si určite zaslúžia vašu pozornosť.

Talianska sme do ponuky zaradili hneď niekoľko skvelých vín. Pre tých ktorí obľubujú ľahšie, šťavnaté biele vína s jemnými ovocnými tónmi, môžeme určite odporučiť La Farra – Pinot grigio 2021, prípadne nové Prosecco Conegliano DOCG brut od Il Colle Vigna del Sole. Ak hľadáte plnší, lahodný sekt je tu možnosť vyskúšať sekt F1 Limited Edition Trento DOC Blanc de Blancs z vinárstva Ferrari. Toto 100% Chardonnay, ktoré dozrievalo 38 mesiacov na kaloch, fascinuje sviežosťou, jemnosťou svojich bubliniek, tónmi zrelého ovocia, chlebovej kôrky a lieskových orieškov. Ako sladký biely dezert máte možnosť ochutnať Moscato d’Asti DOCG 2021 z vinárstva Demarie. Toto víno pochádza z južnej časti Piedmontu. Je známe svojou krásnou vôňou, ovocnosťou a sladkosťou, ktorú perfektne dopĺňa svieža kyselinka, jemné perlenie a nízky obsah alkoholu.

Samozrejme nezabudli sme ani na priaznivcov červených vín. Zo širokej ponuky noviniek nesmieme obísť argentínske vinárstvo Achaval Ferrer. Ich Malbec Mendoza je reprezentatívnym obrazom odrody, ktorá je symbolom krajiny, pohoria Ánd a slnka. Toto víno zložené z rôznych viníc, ktoré sa nachádzajú v provincii Cuyana je ľahko korenisté s jemnými tanínmi, dobre vybalansované s peknou sviežosťou. Ako ďalšie by sme vám dali do pozornosti vinárstvo Fattoria Le Pupille a ich prvé víno vinárstva Morellino di Scansano 2020. Od svojho prvého ročníka 1985, vždy reprezentovalo vinárstvo ako plnohodnotné vyjadrenie mikroklímy v Maremme. Vo vôni Morellina prevládajú čierne čerešňe, černice, čučoriedky, kvet pivónie a červená ruža. V chuti je svieže s jemnými tanínmi a dlhým záverom.

Z oblasti Bordeaux konkrétne zo Château Beaumont pochádza ďalšia novinka. Beaumont 2018 v sebe ukrýva nie len čierne ríbezle, levanduľu, tabak, čierne a červené čerešne, ale aj tmavú čokoládu, korenie, sladké drievko či morušový džem. Jednoducho plné, koncentrované Bordeaux s dobrou štruktúrovanosťou a pekne zapracovanými, mäkkými tanínmi.

Zaujímavou novinkou je určite aj rakúske vinárstvo Heinrich. Toto vinárstvo už v roku 2006 prešlo na biodynamické vinohradníctvo. Cieľom bolo aby boli postupne boli vinohrady odolnejšie a vitálnejšie. Medzi ich vlajkové lode patria cuvée Gabarinza a Salzberg. Zaujímavou je aj ich Blaufränkisch Leithaberg BIO 2017 z bridlicových a vápencových pôd. Táto frankovka je jasná, čistá a svieža s arómou zrelého, ale sviežeho čierneho ovocia, ktoré dopĺňajú tóny byliniek a kvetín. Po 20 mesiacoch vyzrievania v použitých 500-litrových dubových sudoch je plná, veľmi elegantná s dlhou a jemne slankastou dochuťou.