Saint-Émilion je romantická a kopcovitá vinárska oblasť, ktorá je súčasťou regiónu Libournais v Bordeaux na pravom brehu rieky Gironde. Na ľavej strane rieky sa nachádzajú známe oblasti ako napríklad Haut-MédocSaint-JulienMargaux a Pessac-Léognan. Táto oblasť má dlhú históriu, vinič tu pestovali  už Rimania a ako prvá vyvážala z Bordeaux víno do rozličných častí sveta. Svetové vína ako napríklad Château Ausone, Angélus, Pavie, Cheval Blanc , Figeac pochádzajú práve z tejto oblasti.
 
Saint-Émilion je jednou z najkrajších a najmalebnejších oblastí Bordeaux, kde nájdete nádherne vinárske dedinky. Pestuje sa tu víno na takmer 6000 hektároch a pôsobí tu viac než 800 rôznych pestovateľov a výrobcov vína. Celkovo sa v Saint-Émilion ročne vyrobí takmer 2,4 milióna debničiek vína.
  
Väčšina vína sa pestuje na náhornej plošine a pôda je ílovito-vápencová s hlinou, štrkom a pieskom. Odrody z ktorých sa vyrábajú vína v Saint-Émilion sú primárne Merlot a Cabernet Franc. Na výrobu vína Saint-Émilion sa však používajú aj iné odrody viniča vrátane Cabernet Sauvignon, Malbec a Petit Verdot.
 
Pokiaľ hľadáte červené Bordeaux víno, v ktorom prevláda odroda Merlot, a zvykne byť ovocnejšie v porovnaní s cabernetovými vínami z pravého brehu, Saint-Émilion je to prvé.  Elegancia a jemnosť z neho robia obzvlášť príťažlivé víno. Pri výbere vín zo Saint-Émilion je tiež dôležité pozerať sa na ich klasifikáciu. V roku 1995 vznikla klasifikácia Saint-Émilion a naposledy bola revidovaná v roku 2012.  Na rozdiel od ostatých oblastí Bordeaux, sa táto klasifikácia pravidelne prehodnocuje. V Grand Cru kategórii sa momentálne nachádza 82 vín, nasleduje vyššia kategória Grand Cru Classé (64vín) a najprestížnejšia kategória Premier Grand Cru Classé (18vín). Táto najvyššia kategória sa ešte delí na A a B a v kategórii Premier Grand Cru Classé A sa momentálne nachádzajú len 4 vína (Château Angélus ,Ausone ,Cheval BlancPavie).
 
Okrem najdrahších celosvetovo známych vín, sa v Saint-Émilion vyprodukujú aj vína za dostupné ceny, ktoré môžu byť rovnako kvalitné a chutné. U nás v eshope nájdete aj práve takéto vína. Pri Bordeaux vždy vyberáme vína z úspešných ročníkov a hľadáme tie najlepšie ktoré spĺňajú naše očakávania a majú vysoké hodnotenia od svetových odborníkov. Radi Vám s výberom toho správneho Bordeaux vína poradíme.