Dano naviazal na rodinnú tradíciu, ktorú obnovil jeho otec Pavol Šimonovič v roku 1991, keď im boli po reštitúcii vrátené rodinné vinice v Modre. Otec sa následne zameral na ich obnovu a obrábanie prispôsobil snahe dosiahnuť čo najvyššiu kvalitu. Daniel sa po štúdiu s vinárskym zameraním na Mendelovej univerzite v Brne rozhodol v tradícií pokračovať.
 
   Veľkou devízou bolo to, že mohol nadviazať na domáce vinárske zázemie. Rodinné vinice, či výrobné priestory boli pevným základom, na ktorom sa rozhodol vybudovať nové moderné vinárstvo postavené na tradícii. Momentálne sa zameriava hlavne na výrobu bielych vín. Hrozno pre svoje vína má zo štyroch hektárov vlastných vinohradov výhradne v modranskom vinohradníckom rajóne.
 
   „Pre mňa je víno predovšetkým môj život,“ hovorí Daniel Šimonovič. Keď sa vaša vášeň stane prácou, ktorá vás napĺňa, je to ideálny štart do budúcnosti. Keďže vždy sa to začína vo vinohrade, tak sa snaha odovzdať každý rok všetok vinohradnícky kumšt pretavuje do zaujímavých vín s krásnym, pevným charakterom modranského terroiru.
 
   Asi najlepšie jeho snahu ukázať krásu modranského terroir vidieť na cuvée Štampoch. Víno je pomenované podľa modranskej vinice "Štampoch", v ktorej bolo hrozno dopestované. Tá bola vysadená ešte v 30 rokoch minulého storočia, pred druhou svetovou vojnou. Toto víno je unikátne množstvom odrôd, ktoré sú vo vinohrade vysadené. Tak sa to totiž vtedy vysadilo a v horšie dostupnej vinici to už po generácie nikto nemenil. Dominantné zastúpenie má Tramín červený a Chrupka biela. Ďalej je však zoznam naozaj pestrý, nakoľko sa jedná o veľmi starú vinicu. Nájdete tu Silvánske zelené, Pinot blanc, Muškát, Pinot gris, Veltlínske červené skoré, Veltlínske zelené. Víno z tejto jedinečnej vinice je svieže, plné s bohatou ovocnou vôňou, jemne minerálne a v závere s pevnou kyselinkou.
 
   No nie je to len Štampoch čo sa oplatí ochutnať od Šimonoviča. Vinárovou srdcovkou je určite Rizling vlašský a cuvée VlaVel. Cuvée je kombinácia Rizlingu vlašského a Veltlínskeho zeleného, vytvorená podľa vinárovho gusta. Nájdete v ňom plné a bohaté arómy ovocia a kvetov, v chuti pekne šťavnaté a lahodné. Nemôžeme však zabudnúť ani na krásne korenistý Tramín, elegantnú Breslavu, či elegantný, plný Pinot blanc.