Facebook Pixel

ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Cabernet sauvignon, výber z hrozna 2011

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Golguz - Víno Golguz
Odroda Cabernet Sauvignon
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2011
Servírovacia teplota (°C) 16-19
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
10,88 €

Tmavá granátová farba s vôňou sušenej papriky a korenia. Chuť je plná s tanínovou štruktúrou a dlhou perzistenciou.

Gastro odporúčanie: Víno k jedlám ako pečená kačica, hovädzie steaky a jahňa.

Golguz - Víno Golguz

FOOD FARM, s.r.o. Hlohovec vyrábajúca vína značky Golguz je poľnohospodárska spoločnosť, ktorá je na trhu už od roku 1995, čo svedčí o stabilite firmy. Obhospodarujeme vinohrady o výmere 240 ha so širokým sortimentom pestovaných odrôd s produkčným potenciálom 2000 t ročne. Na vlastnú výrobu vín si tak vyberáme surovinu z našich najlepších lokalít . Všetky vína sú vyrobené modernou technológiou riadeného kvasenia. Vinárstvom sa spoločnosť začala komerčne zaoberať až od roku 2006. Práve spracovaním produkcie hrozna z kvalitného ročníka 2006 vyrobila prvú kolekciu kvalitných vín a výraznou investíciou do vinárstva ohlásila svoj vstup na slovenský trh v segmente prémiových a značkových vín.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Cabernet sauvignon, výber z hrozna 2011
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.