Diskusné fórum

kvasenie v nerezovej nadrzi typ olej

Lukáš Šoka 8.9.2016 - 10:07 počet príspevkov: 2

Dobry den, mohol by mi prosim niekto poradit ohladne kvasenia v nerezovych nadrziach typ olej. Prechadzam z klasickych sklennych demizonov na spominane nadrze. Jedna sa o to ze tu nie je ziadna kvasna zadka len plavajuci vrchnak. Cize neviem ako spravne zamedzit styku vzduchu z fermentovanou kvapalinou. Pocul som ze sa cez nadrz da igelit a cele sa to stiahne gumou, cize CO2 si tlakom samovolne odchadza. Mozete mi to niekto potvrdit pripadne navrhnut ine riesenie? Dakujem.

Reagovať
captcha Odpíšte
písmená

Zmeniť kód

Zatvoriť
  • Jano 28.11.2016 - 11:00

    Asi by sa to dalo zakryt igelitom a stiahnut gumou, kvasit teda bez plavajuceho vrchnaku. Ale vino najlepsie kvasi v drevenom sude. Rozdiel v chuti a arome toho isteho vina kvaseneho v sude a v demizonu je vyrazny. Vino z demizona je udusene. Predpokladam, ze podobne to bude s nerezovym tankom, ak sa nedavkuje kyslik z flase. My kvasime v sudoch a do nerezu davame az vycistene vino. To si potom v nerezu dlho udrzi peknu sviezest pri minimalnom sireni.

  • Lukáš Šoka 27.4.2017 - 12:20

    Dakujem za radu, spravil som to s igelitom a gumou a nebol problem. Na tohtorocnu sezonu som si uz ale zaobstaral drevene sudy tak som zvedavy na ten rozdiel.