ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Cabernet Sauvignon BIO, výber z hrozna, 2009

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Domin & Kušický - Víno NATURAL
Odroda Cabernet Sauvignon
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Stredoslovenská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2009
Servírovacia teplota (°C) 14-19
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
24,05 €

Cabernet miluje teplé ročníky a takým bol aj rok 2009 počas celého vegetačného obdobia. Hrozno sme prísne regulovali na 0,8 kg na kry. Cukornatosť bola 25 kg/100 litrov muštu je mimoriadna a aj technologická zrelosť bola v optime. Použili sme minimalizované vstupy do technologických postupov. Víno po čiastočnom vyčerení po 1 roku sme dali na vyzrievanie do nových Bordeaux 225 l sudov. Víno ležalo s každotýždenným dolievaním 18 mesiacov na dube. Potom sa scelilo na 1 rok v cisterne. Víno je nafľašované bez filtrácie. Víno je nafľašované v 4. roku. Celkový obsah SO2 po 4 rokoch je iba 70 mg/liter. Na severnú vinohradnícku oblasť je toto víno grandióznym červeným pre veľké udalosti a sviatky. Okrem toho, že je ekologickým, je zaradené do kategórie D. S. C. - Districtus Slovakia Controllatus – čo znamená, že je to víno s chráneným označením pôvodu najvyššej kvality zo slovenských apelácií. Pre zvýraznenie ekologického pôvodu sme použili korkovú etiketu.

Gastro odporúčanie:
V gastronómii sa snúbi so všetkými druhmi diviny a s výraznými zrejúcimi syrmi.


Domin & Kušický - Víno NATURAL

Vinohrady spoločnosti Natural vino -Domin&Kušický sa nachádzajú na juhu stredného Slovenska, na južných svahoch Krupinskej vrchoviny v jedinečnom a čistom agroekologickom prostredí bez nežiadúcich emisií. Celá výmera – 50 ha – je v ekologickom systéme hospodárenia. Regulovaním úrody sa dosahuje najvyššia kvalita finálneho produktu. Vína majú výrazné odrodové charaktery, zharmonizované kyseliny, bez prítomnosti drsnej jablčnej, ktorá je riadenou jablčno-mliečnou fermentáciou úplne odbúraná. Preto vína ostávajú dlho svieže s dlhým dozrievajúcim potenciálom. Oxid síričitý je výrazne pod povolenú bio normu (105 mg/l ). Vína majú horský charakter, sú pestované na úpätí svahov od 200 do 330 m nad morom, s priemernými ročnými zrážkami 500 mm. Všetky vína pochádzajú z ekologického hospodárstva, s prívlastkom ECO-BIO-ORGANIC


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Cabernet Sauvignon BIO, výber z hrozna, 2009
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.